Kırklareli'de altın satışlarında %80'lik düşüş

Kırklareli Kuyumcular Derneği Başkanı Tahsin Üzer, altın satışlarının geçen yıla oranla %80 düşmesine rağmen umutlu olduklarını belirtti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan krizin altın üzerindeki etkisinin %80’lik bir alım satım düşüklüğüyle görüldüğünü belirten Başkan Üzer; “Amerika’da başlayan ekonomik kriz ülkemize ve ilimize de uğradı. Normalde de talebi az olan altının kriz döneminde fiyatların yükselmesiyle satışlarımız geçen yıla bakarak %80 azaldı. Normalde kış ayında satışlarımız zaten azalıyordu. Ama bu oran geçen yıl kış ayına göre çıkarılan bir oran” dedi. Bu oranın umutsuz bir oran olmadığını belirten Üzer; “Fakat umutsuz değiliz. Tüm umudumuzla sektördeki daralmanın açılmasını bekliyoruz. Şuan altın almak isteyen olsa da fiyatın yüksek olmasından dolayı belki düşer umuduyla bekleniyor. Bence bu kadar çekimser davranmaya gerek yok. Krizin yeni mahsul ile ülkemizden gideceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

*“Altın dünyanın en büyük yatırım aracıdır”

Kırklareli Kuyumcular Derneği Başkanı Tahsin Üzer; “Altın dünyanın en büyük yatırım aracıdır” diyerek şunları kaydetti; “Dünyada şuan çok büyük bir altın talebi var. Fakat bu talep Türkiye’de yok. Bundan eminim ki altın dünyada hiçbir zaman zarar ettirmemiştir. Bence altın dünyanın en güvenilir limanıdır.
Bunların yanı sıra altın ülkemizde bir gelenektir. Ama son zamanlarda düğünlerdeki altın talebi de azaldı. Ama dediğim gibi umudumuzu hiçbir zaman yitirmedik”.(ay)