Kırklareli'de birçok vatandaş, bu seneki Ramazan yardımlarını sabırsızlıkla bekliyor

Kırklareli'de birçok vatandaş, bu seneki Ramazan yardımlarını sabırsızlıkla bekliyor

Tüm islam aleminde olduğu gibi Kırklareli’nde de Ramazan ayına sayılı günlerin kalmasıyla birlikte bir telaş yaşanmaya başladı. Bu doğrultuda Ilimizde özellikle gıda sektörü başta olmak üzere birçok işletme çalışmalarına hız verdi. Marketlerdeki Ramazan paketleri yerlerini şimdiden alırken, maddi durumu yetersiz vatandaşlara yapılacak yardımlarla ilgili görüşmelerde vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

Ramazan ayında yapılan yardımlar birçok aileyi memnun ediyor

Onbir ayın sultanı, mübarek Ramazan ayının gelmesi ile birlikte ilimizdeki çeşitli kurum ve kuruluşlar da bu çok özel ay içerisinde ihtiyaç sahiplerine, çeşitli yardımlarda bulunuyorlar. Ramazan günlerini daha da anlamlı kılmak adına, yapılan yardımlar sayesinde hem ihtiyaç sahibinin yüzü gülerken hem de odalar, belediyeler, siyasi partiler ve bunun gibi çeşitli kurum ve kuruluşlar üzerlerine düşen görevleri yerine getirmenin mutluluğu içinde güzel bir Ramazan geçiriyorlar. Kırklarelililer bu sene de ekonomik durumu güç olan vatandaşlara yönelik yapılan “Ramazan Yardımları”nı bekliyor. Ayrıca çalışan personel de Ramazan’da kendi paylarına düşen yardımın bu yılda gerçekleştirilmesini istiyor.

Ilimizdeki birçok kişi maddi durumu yetersiz vatandaşlarımıza yönelik yapılacak yardımların içersinde Ramazan Çadırı’nın da yer almasını istediğini belirtti. Kurulması beklenen iftar çadırının eski gelenekleri de yeniden canlandıracağı kaydedildi.

Kırklareli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Belediye Başkanlığı’nca maddi durumu yetersiz vatandaşlarımıza yapılan yardımların bu senede yerine getirilmesi halkımız tarafından beklenirken, kuru gıda yardım paketlerinin yanında iftar çadırının kurulması da vatandaşlarımız tarafından bekleniyor. Bu konuda görüş bildiren vatandaşlar, başka şehirlerde kurulan çadırın bu sene Kırklareli’de de kurulmasını istediklerini belirttiler. Güzel bir Ramazan geçirmeyi istediklerini söyleyen vatandaşlar, gıda yardımlarının yanısıra yardıma ayrılacak bütçe doğrultusunda yakacak, üstbaş ve okulların açılması ile birlikte gündeme gelecek kırtasiye masraflarının da belirli ölçüde karşılanması talebinde bulundular.

Vatandaş, Ramazan’da fiyat artışına tepkili

Vatandaşlar bu ayı nasıl geçireceğinin hesabını yaparken, yapılan hesaplar, araştırılan fırsat ürünleri, bu ayda daha da kendini göstermeye başladı. Tüm marketler özel Ramazan paketlerini birer birer halkın isteğine sunuyor. Hal böyle olsa da fiyatlardaki artış gözlerden kaçmıyor. Vatandaş bereket ayında daha çok düşüş beklediklerini, zamların gelmesinde oldukça rahatsız olduklarını dile getiriyor. Bu yüzden tek marketten alışveriş yapmak yerine nerede hangi ürün ucuzsa oradan aldıklarını söylüyorlar.

Çünkü tek marketten alışverişin bir kar sağlamadığını, bir üründen yapılan indiriminin diğer ürünlerden çıkarıldığını belirtiyorlar. Keselerine hangisi, nerede uygun ise onu alıp kar etmeye çalıştıklarını sözlerine ekliyorlar.

Her yıl olduğu gibi bu yılda da birçok ürünün fiyatının artması vatandaşımızın canını oldukça sıkıyor.

Ayrıca bu sene Ramazan Bayramı ile okulların açılışının çakışması vatandaşın zbütçesini zorlayacağa benziyor. Özellikle Ramazan bayramında daha çok iş yapan esnaf okulların açılışını aynı güne denk gelmesi nedeniyle ümitlerini kestiklerini söylüyorlar. Ancak okul malzemeleri satan dükkanların iş yapabileceği kanısına vardıklarını da dile getiriyorlar. Esnaf, anne ve babalar her zaman olduğu gibi kendi ihtiyaçlarını bir kenara bırakıp okulların açılmasından dolayı çocukların okul ihtiyaçlarına daha çok bütçe ayırıyor.

Bu yüzden bu dönemde bize olumsuz olarak yansımaktadır diyor. Küresel kriz ve işsizlik bayramların eski tadını kaçırmaktadır diyorlar.