Kırklareli'de bu hafta vizyonda olan filmler

Sonbaharın gelmesi ve okulların açılması ile birlikte sinemaya olan ilginin biraz daha arttığı gözlemlendi.Bu hafta Kırklareli Merkez ilçedeki tek sinema olan Cine Plaza da gösterimde olan filmler ise şöyle;

 

HABER MERKEZİ

Sonbaharın gelmesi ve okulların açılması ile birlikte sinemaya olan ilginin biraz daha arttığı gözlemlendi.Bu hafta Kırklareli Merkez ilçedeki tek sinema olan Cine Plaza da gösterimde olan filmler ise şöyle;
1 nolu salonda devam etmekte olan Film Buz Devri 3 Dinozorların Şafağı. Çizgi ve sinemanın buluştuğu
Buz Devri 3 aynı zamanda fantastik bir macera ve aksiyon filmi. Buz Devrinin  yeni filminde karşımıza dinozorlar çıkıyor. Kaplanlara, avcılara, eriyen buzullara kafa tutan kahramanlarımız bu sefer dinozorlarla karşı karşıya geliyor. Film dinozorların her zaman yaşadığını, buzun erimesiyle ortaya çıktıklarını öne sürüyor.
Filmin maskotu olan fare Scrat cevzinin peşine düşerek bizi yine gülmekten kıracağa benziyor. Kahramanlarımız Sid, Manny ve Diego'ya ikinci bölümde yer alan Ellie ve fareler, bu bölümde de eşlik ediyor.
2 no lu salonda ise Sonsuz filmi izleyici ile buluşmakta. Erdal Tosun, Mustafa Üstündağ, İsmail Hacıoğlu, Mehmet Ali Nuroğlu, Şevket Çoruh’un oynadığı filmde izleyiciye 13 yaşında hapise girmiş olan Serhan, yattığı hastanede Volkan’la tanışır. Volkan, dj.lik yapmakta olduğu barda çalışan Tuğçe’ye yakınlık duyunca, bar sahibi Cihan ile çatışır. Cihan, sert karakterli birisi olmasına rağmen sanatın her türüne tutkun bir adamdır. Hayatındaki en büyük hayali bir kitabı olmasıdır. Volkan, Serhan’a son günlerini güzel yaşatmaya çalışırken Cihan’ın gölgesi üzerlerinde olacak olmalarını anlatmaktadır.
3 nolu salonda ise tüm Dünyayı etkisine alan Harry Potter filminin son halkası Harry Potter ve melez prens izleyici ile buluşmakta. Harry Potter ve melez Prens Filminin konusu ise şöyle ; Büyücüler dünyasında devam eden kargaşa artık Muggle’ların dünyasını da etkilemeye başlamıştır. Harry Potter, Hogwarts’taki altıncı yılını Feci Yorucu Büyücülük Sınavlarına hazırlanarak geçireceğini düşünmektedir. Artık Quidditch takımının da kaptanıdır. Ancak Diagon Yolu’ndaki okul alışverişi sırasında Draco Malfoy’un bir şeyler çevirdiğini fark eder. Lord Voldemort’un geçmişiyle ilgili pek çok bilinmeyen ortaya çıkarken bir yandan da Malfoy’un neyin peşinde olduğunu öğrenmeye çalışan Harry’yi yine zor günler beklemektedir.
4 no lu salonda ise bir korku filmi olan Histeri izleyici ile buluşuyor. Filmin konusu biraz Karantina filmine benziyor açıkçası ama sadece yapı olarak. Filmin konusu açıkçası aileleri çocuklarından korkutmak için yapılmış gibi. Tema ise siz onları dünyaya getirdiniz ama onlar sizi bu dünyadan götürecek şeklinde yani çocuklar ailelerini öldürmeye başlıyor
5nolu salonda izleyiciyi Franklyn bekliyor. Son derece inançlı biri olan Esser Körfez Savaşı’ndan henüz dönmüştür. Londra’nın evsizlerin hakimiyeti altındaki karanlık sokaklarında kayıp asi oğlunu aramaktadır. Otuzlu yaşlarını süren Milo, gerçek aşkın saf ve güçlü duygularına tekrar sahip olmak için çabalayıp durmaktadır.
Son derece çekici bir kadın olan Emilia, hayat ve ölümü ayıran ince çizgide gidip gelen intihar konulu projeleri üreten bir sanat öğrencisidir. Şehrin tek ateisti olan ve başına buyruk hareket eden maskelk dedektif Preest ise intikam peşinde koşmaktadır.
Tek bir kurşun, birbirinden bu kadar farklı bu dört insanın kaderini hiç beklenmedik bir şekilde etkileyecektir…
6 nolu salonda ise Felekten Bir Gece ve Metrodan Kaçış izleyiciyi bekliyor.
Felekten Bir gece Filminde  arkadaşlarının düğününden iki gün önce bekârlığa veda partisi vermek için Las Vegas’a giden dört arkadaş, sarhoş oldukları parti gecesinin sabahında odalarında bir kaplan, tavuklar ve dolapta ağlayan altı aylık bir bebek ile uyanırlar. Ancak damat ortada yoktur. Bir gece öncesine dair hiçbirşey hatırlamayan üç arkadaşın damadı bularak zamanında Los Angeles’a düğününe yetiştirmeleri gerekmektedir.
Metrodan Kaçış Filminin konusu ise Bir adam New York Şehir metrosunu silahla zabdeder. Yolcuları rehin alır ve onları ancak fidye karşılığında serbest bırakacaktır.
Bu olaylar güvenlik şefi Walter Garbe'ın gününü alt üst eder ve onu suçun arkasındaki ustaca planla yüzleşmek zorunda kalır. (dy)