Kırklareli'de Cirit rüzgarı esti

Kırklareli'de Cirit rüzgarı esti

Bu yıl 19.’su düzenlenen Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali, Cirit müsabakası ile resmi olarak başladı. 30 Mayıs Cumartesi günü saat 16:00’da Kırklareli Atatürk Stadyumu Toprak Sahası’nda gerçekleşen cirit müsabakasında davetli olarak gelen Erzurum ve Uşak Atlıspor Kulüpleri arasında yapılan Cirit müsabakası renkli ve heyecan verici görüntülere sahne oldu.

Yedişer kişiden oluşan iki takım da yaptıkları müsabaka da ata sporlarımızdan olan Cirit’i yaşatması beğeni ile izlendi.

Müsabakayı seyretmeye; Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Başkan Yardımcısı Ünal Başkur,  Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, CHP Kırklareli Merkez Ilçe Başkanı Vecdi Gündoğdu ve çok sayıda Cirit meraklısı Kırklarelili vatandaşlar katıldı. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu nezdinde gerçekleştirilen müsabakada oyuncular, atlaı ile birlikte birbirlerine isabet ettirmek için kıyasıya yarıştı. Bakımlı ve bir o kadar semiz atlar ile gerçekleşen müsabakada, atların serilği ve oyuncuların cirit atmadaki başarısı izlemeye gelen protokol ve vatandaşlar tarafından epey ilgi çekti. Müsabaka öncesi toprak sahanın toz kaldırmaması için zemin, Kırklareli Belediyesi Itfaiye Ekipleri tarafından müşkülpesent bir şekilde ıslatıldı. Bir gösteri müsabakası olmasına rağmen epey hırslı bir şekilde geçen müsabakada bazen temsili ciritlerin seyircilerin arasına kadar gitti, fakat bu konuda en ufak bir yaralanmanın olmaması sevindiriciydi. Çekişmeli bir  o kadar da zevkli bir şekilde geçen müsabakada Erzurum Atlıspor Kulübü, Uşak Atlıspor Kulübü’nü mağlup etti.

Karşılaşmanın sona ermesinin ardından, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali kapsamında Kırklareli’ne gelen Ciritçi’lere birer plaket sunarak, teşekkür etti. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da müsabakaların çok güzel geçtiğini hatırlatan Çağlayan, ayrıca etkinliğin yapılmasında çok büyük emeği geçen Erzurumlular Derneği’ne de teşekkürlerini sunarak, bundan sonraki senelerde de şenliklerin kapsamında bu tür etkinliklerin devam etmesini dilediğini belirtti. Verilen plaketlerin ardından atların başında hatıra fotoğrafı çekilmesi ile etkinlik son buldu.