Kırklareli'de okullar dezenfekte edildi

* Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kırklareli il genelinde bulunan tüm anasınıfları, ilköğretim okulları ve ortaöğretim okulları Domuz Gribi Hastalığı'na karşı dezenfekte edildi. 

HABER MERKEZİ
Kırklareli merkez ve merkeze bağlı 2 anasınıfı 27 İlköğretim Okulu ve 11 Orta Öğretim Kurumu Domuz Gribi Hastalığı’na karşı dezenfekte edildi.
Ülke genelinde domuz gribi hastalığının yaygınlaşmasıyla ortak kullanım alanı olan birçok yer dezenfekte edilirken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar ile dün ülke genelinde tüm okullar tatil edilerek dezenfekte edildi. Kırklareli’de de merkez ilçe ve merkez ilçeye bağlı 2 anasınıfı 27 İlköğretim Okulu ve 11 Orta Öğretim Kurumu dezenfekte edildi.
Okulların dezenfekte edildiği sırada denetlemelerde bulunan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser okullarda yapılan çalışmaları bire bir inceledi. Fahri Kasapoğlu İlköğretim Okulu’nda incelemelerde bulunan Eser okulların devamlı olarak hijyenik olduğunu, fakat Bakanlığın talimatı ile domuz gribine karşı çamaşır suyu ile dezenfekte edildiğini belirtti. Eser; “Milli Eğitim Bakanlığının talimatı doğrultusunda bugün Kırklareli genelinde 128 ilköğretim okulu 40 tane lise Kırklareli Merkez İlçede ise 2 anasınıfı, 27 ilköğretim okulu ve 11 lise ön görüldüğü şekilde dezenfekte edildi. Okulların ortak kullanım alanları içerisinde olması nedeni ile hijyenik olması çok önemli. Bunun bilincinde olarak okullarımızda devamlı gerekli temizlik yapılmaktadır. Ayrıca tüm okullarımızın tuvaletlerinde sıvı el sabunu ve kağıt havlu bulunmaktadır.
Bugün tüm okullarımızda sıralardan kapı ve pencere kollarına kadar her yer çamaşır suyu ile dezenfekte edildi. Bu çalışma bundan sora da rutin bir şekilde yapılmaya devam edilecektir” dedi.
Fahri Kasapoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Enver Erden’de yapılan çalışmaları birebir takip ettiğini belirterek bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da okulun hijyenine özen göstereceklerini belirtti.
İl Milli Eğitim Müdürü Eser burada yaptığı incelemenin ardından Kırklareli Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ne giderek burada da incelemelerde bulundu. (yy)