Kırklareli'de yer yerinden oynadı

Kırklareli'de yer yerinden oynadı

Kırklareli Üniversitesi 2. Kültür Sanat ve Spor Şenliklerinin ikinci gecesi, muhteşem bir konsere ev sahipliği yaptı. Özlem Tekin ve Badem grubu Kırklareli’de fırtına gibi esti.

Şenliklerin ikinci gününde akşamüstü şiddetli şekilde yağan yağmur nedeniyle programda bazı değişiklikler oldu.

Kültür Merkezi bahçesinde ilk olarak Grup Nuwanda onun ardından ise Grup Numara sahneye çıktı. Yağmurun dinmesiyle beraber Kırklareli halkı, çoluk çocuk yollara düşerek soluğu yine rektörlük bahçesinde aldı.

Burada açılmış olan standları gezen vatandaşlar gece boyunca şenliğin tadını çıkardılar. Işte tam bu saatlerde ise, Kırklareli’de başka bir etkinliğin sesi daha yankılanıyordu. Yağmur nedeniyle Özlem Tekin ve Badem’in konserinin Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilmesine karar verildi. Organizatörler tarafından süratle yapılan bir koordine neticesinde, salonda profesyonel bir sahne daha kuruldu ve hazırlıklar yoğun bir şekilde devam etti. Konserin burada yapılacağını öğrenen üniversite gençliği ve çok sayıda vatandaş, Kapalı Spor Salonu’nda izdihamı andıran bir kalabalık oluşturdular.           

Bekleyenlerin içeri alınmasıyla birlikte salon hınca hınç doldu.

Saatler 22:00’yi gösterdiğinde sahneye ilk olarak Badem çıktı. Işte bu sahne şenliğin en unutulmaz saatlerinin de başlangıcı oldu. Elektro gitarın çılgın melodileri, bas gitarın etkileyici vuruşları, baterinin sihirli ritimleri ve solistin kusursuz performansıyla tüm grup, salonu bir an olsun yerinde oturtmadı.

Mustafa Kemal Öztürk, Barış Bahçeci, Mert Özdemir, Doğaç Başaran ve Emre Yıldız’dan oluşan grup yüksek seviyedeki enerjilerini seyirciye yansıtmayı çok iyi başardı.

Grup eski albümlerinden ve yeni albümleri ‘Sonsuz’dan birçok parça seslendirdi. Saatler 23:00’ü gösterdiğinde ise sahneye Türkiye’nin en marjinal, ama bir o kadar başarılı ve buna oranla en mütevazi bayan seslerinden biri olan Özlem Tekin çıktı. “Alternatif Pop” diye adlandırdığı ‘Kime Ne’ albümü ile müzik piyasasına giriş yapan; bunun ardından Türkiye’de ilk defa elektronik olarak hazırlanmış tek albüm olma özelliğine sahip ikinci albümü ‘Öz’ ile yoluna devam eden, “Laubali, Tek Başıma ve 109876543210” adlı albümleriyle müzik dünyasındaki yerini sağlamlaştıran, faaliyetleri ve oyunculuğu ile eleştirmenler tarafından tam not verilerek komple sanatçı ilan edilen Özlem Tekin sahneye çıktığında, Kırklareli’de yer yerinden oynadı.

Artık hiç kimse yerinde oturmuyordu. Çünkü sahnedekilerin non-stop müzik performansları seyirciyi çılgına çevirmişti. Badem’le birlikte düet yaptıkları şarkıların yanısıra, kendi şarkılarını da seslendiren Tekin, Kırklareli’de 2009 yılının en iyi konserine imza attı.

Kırklareli Üniversitesi güvenlik biriminin gayretli çalışmaları neticesinde konser sırasında olumsuz bir durum da meydana gelmedi.

Sahnelerini sonlandırarak gitmeye hazırlanan Özlem Tekin ve Badem, izleyiciden gelen ‘Bir daha’ tezahüratlarını kırmayarak geri geldi ve bir parça daha seslendirdi.

Kırklareli, bu müthiş konserin etkisini uzun süre üzerinde taşıyacağını belli eden bir mutlulukla geceyi sonlandırdı.