Kırklareli'deki Bulgaristanlı soydaşlarımız, Pazar günü sandık başına gidecek

Kırklareli'deki Bulgaristanlı soydaşlarımız, Pazar günü sandık başına gidecek

5 Temmuz 2009 Pazar günü Bulgaristan Parlamentosu için yapılacak olan genel seçimlerdeki sandıklardan biri de Kırklareli’de kurulacak. Ilimizde ikamet eden Bulgaristan vatandaşları oy kullanmak için bu ülkeye gitmek yerine seçim günü 06.00-19.00 saatleri arasında Kırklareli Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu’ndaki sandıkta oy verebilecekler.

Büyük bölümü 1989 yılındaki zorunlu göçle Türkiye’ye gelen ve daha sonra da çifte vatandaşlık hakkına sahip olan Bulgaristan göçmeni soydaşlarımız haftasonundaki Bulgaristan seçimleri için aralarında Kırklareli’nin de bulunduğu toplam 12 ilimizde oy kullanacak. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli Merkez’de birer, Çerkezköy’de iki, Lüleburgaz’da üç ve Çorlu’daki 15 sandık dahil diğer illerimizde de kurulacak olan 123 sandıkta gerçekleşecek oy verme işlemi, Bulgaristan göçmeni vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak. Bu kolaylıktan yararlanacak olan Kırklareli sakini Bulgaristan vatandaşlarının sayısının 400'e yakın olması bekleniyor.

18 yaşını doldurmuş soydaşlarımız Bulgaristan vatandaşı olduklarını gösteren süresi geçmemiş pasaportları ve kimlik kartlarıyla Kırklareli Üniversitesi’ne bağlı Sağlık Yüksek Okulu’nda hazır bulunacak olan sandıkta oy kullanabilecek. Pasaportlarının süresi dolmuş olanlar ise süre uzatımı için başvuruda bulundukları zaman konsolosluktan almış oldukları belgenin fotokopisi ve pasaportlarını yanlarında getirdikleri takdirde bu haklarından mahrum kalmayacaklar.