Kırklareli'deki kaliteli eğitim daha da temele iniyor

Kırklareli'deki kaliteli eğitim daha da temele iniyor

2009-2010 eğitim ve öğretim yılında başlayacak olan, 9 yıllık zorunlu eğitim projesi çerçevesinde uygulamanın yapılacağı 30 ilde açılacak zorunlu ana okulları nedeniyle, 20 bin ana sınıfı öğretmeni atanacağı bildirildi. 

Projesi çerçevesinde Kırklareli’nin de aralarında bulunduğu 30 ilde anaokuluna zorunlu öğrenci kaydı başladı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu pilot 30 ilin valisini 11 Haziran'da Ankara’ya çağırarak görüşmelerde bulundu ve  81 ilde zorunlu eğitim dokuz yıla çıkartılıncaya kadar 20 bin okul öncesi öğretmeni atanacağını açıkladı.

Bu proje okul öncesi eğitim öğretmenliği branşında yapılacak atamaları da etkiliyor. MEB Okul Öncesi Genel Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye genelinde zorunlu eğitime geçilmesi durumunda 20 bin öğretmene ihtiyaç duyulacağını belirttiler.

Türkiye’de okur yazarlık oranı ve eğitim kalitesi yönünden en üst sıralarda olan Kırklareli’nin 9 yıllık zorunlu eğitime geçmesi, burada yetişen öğrencilerin temel eğitimini daha da muntazam hale getirecek.

Kırklareli’deki okullarda toplam 60 ay eğitilecek olan çocukların, 9 yıllık mecburi eğitime geçiş yapmalarıyla kaliteli eğitimin başlangıcı en temele kadar inmiş olacak. Kırklareli’de merkez ve ilçeler dahil olmak üzere toplam 4 tane Anaokulu yer alıyor. Buna ilköğretim okullarının ana sınıflarını da eklediğimizde, Kırklareli’deki zorunlu eğitime tabi olacak öğrenci sayısı, hiçte yabana atılır gibi gözükmüyor. Bu okulları da Babaeski Zübeyde Hanım Anaokulu, Lüleburgaz T.E.K. Anaokulu, Lüleburgaz Zübeyde Hanım Anaokulu, Merkez  Zübeyde Hanım Anaokulu olarak sıralayabiliriz.