Kırklareli'den Denizli'ye horoz

Kırklareli'den Denizli'ye horoz

Kırklareli Merkez İlçede İbrahim Karpuzcu tarafından yetiştirilen “Balta ibik” türü Denizli Horozu, 58 saniye hiç durmadan ötüyor.

14 yaşından beri Denizli Horozu yetiştirdiğini dile getiren 58 yaşındaki Karpuzcu, Şampiyon horozun 5 yavrusunun ise daha önceleri öterken öldüğünü belirtti. Denizli Valiliği tarafından edilen rica ile 12 horozu Devlet Üretim Çiftliği’ne verdiğini belirten Karpuzcu, Denizli Horozu’nun sadece Denizli’de değil, Kırklareli’de de yetiştirilebileceğini dile getirdi.

58 saniye öten horoz, Guinness Rekorlar Kitabı’na aday

Tüm Türkiye genelindeki Denizli Horozu yetiştiricilerine meydan okuduğunun altını çizen Karpuzcu; ”Denizli Horozu yetiştiricilerin çoğunun horozu en fazla 18 saniye ötebiliyor. Benimkiler ise onların 3- 4 katı daha fazla ötüyor. Şampiyon horoz dediğimiz, 58 saniye öten Balta ibik horozumun üzerinde bir tane daha uzun öten horoz yoktur. Daha önceleri de defalarca yerel ve ulusal basında horozlarımın haberleri çıktı. Geçen yıl 64 tane horozum vardı. 60 tanesini sattım. Şimdi sadece 4 tane kaldı. Buradan, Türkiye’nin çeşitli yelerine Denizli Horozu sattım. Horozlarıma her zaman güveniyorum ve onlardan fazla uzun süre ötecek, horoz olacağını zannetmiyorum. Şampiyon horozu görmek için Türkiye’nin her yerinden insanlar geliyor. Bazen öterken kendinden geçip, baygınlık geçiriyor.” dedi.

Daha sonra şampiyon horozu görmek üzere kümesine gittiğimiz Karpuzcu’nun, kucağına aldığında ötmeye başlayan şampiyon horoz, öterken baygınlık geçirdi.