Kırklareli Dereköy Sınır Kapısı'ndan giriş çıkışlarda artış oldu

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş: 'Dereköy Hudut Kapısı trafiğe açıldıktan sonra bu giriş ve çıkışlar daha da artacak' dedi.

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş Dereköy Sınır Kapısı’nda giriş ve çıkışlarda artış olduğunu bildirdi.
Bulgaristan tarafından gerekli hazırlıkların tamamlanması sonucu TIR trafiğine açıldıktan sonra Dereköy Hudut Kapısındaki araç ve yolcu trafiğinin daha da artacağı beklediklerini belirten Coş yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Kırklareli halkının büyük özlemi olan Dereköy Hudut Kapısı’nın TIR Trafiği’ne açılabilmesi için hükümetimizin aldığı kararın ardından Dereköy yolunun ağır vasıtaların kolayca kullanabileceği standartlarda yeniden yapılması için sürdürülen çalışmalar sonucunda araç ve yolcu önceki yıllara göre artmıştır.
Ülkemizi Bulgaristan üzerinden Romanya, Ukrayna, Rusya, Beyaz Rusya ve Moldova başta olmak üzere Doğu Avrupa’ya bağlayan en kısa güzergâh olan Dereköy Hudut Kapısı’ndan; 2007 yılında 83.908 araç ve 660878 yolcu giriş çıkış yapmış iken, 2008 yılında; 97.404 araç, 727.606 yolcu giriş çıkış yapmıştır. Bulgaristan tarafından gerekli hazırlıkların tamamlanması sonucu TIR trafiğine açıldıktan sonra Dereköy Hudut Kapısı’ndaki araç ve yolcu trafiğinin daha da artacağı öngörülmektedir” dedi. (s)