Kırklareli Devlet Hastanesi 1 numara olmaya devam ediyor

Kırklareli Devlet Hastanesi Baştabipliği ve Hastane Yönetimi tarafından son zamanlarda yapılan yenilikler ve alınan teknolojik cihazlar ile Kırklareli Devlet hastanesi, Devlet Hastaneleri arasında Trakya başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin 1 numarası olmaya devam ediyor.

Son yıllarda Kırklareli Devlet Hastanesi Baştabipliği ve Hastane Yönetimi tarafından yapılan yenilikler ve getirttiği yeni cihazları ile Trakya başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nde bulunan Devlet Hastaneleri içerisinde ilk sırada yer almaya devam ediyor. Özellikle son 1 sene içerisinde Kırklareli Devlet Hastanesi gerek yönetim anlayışı ve gerekse de teknolojik cihazların ve diğer büyük illerdeki Devlet hastaneleri ile Özel Hastanelerde bulunan polikliniklerin ilimizde de işler hale getirilmesi ile birlikte vatandaşlarımız tarafından takdir topluyor.
Daha önceleri birçok konuda iyi tedavi göremediklerinden, başka illere sevk edilerek mağdur edildiklerinden yakınan vatandaşlar son zamanlarda yapılan bu yeniliklerden ve değişimlerden duydukları memnuniyetleri dile getiriyorlar. Artık en ufak bir tedavi de dahi çevre illere gitmekten kurtulmanın mutluluğunu yaşıyorlar.
Kırklareli Devlet Hastanesi’nde yapılan bu yenilikler ile artık Kemik Dansimetresi ilimiz hastanesinde oluşturulan odada ölçülebiliyor. Yakında Kemoterapi hizmeti verilecek. Burada görev alacak olan personel eğitime gönderildi. Cerrahi, Dâhili ve Yeni Doğum Yoğun Bakım Üniteleri yapılıyor. Yakında hizmete açılacak. Yerinde MR, Nükleer Tıp ve Dobler Ultrason için önümüzdeki günlerde ihale yapılacak. En yakın zamanda bu hizmetlerde verilebilecek. Prostat ve Taş Kırma Makinelerinin alınması ile birlikte bu konularda şikâyetleri bulunan hastalar uzak yerlere giderek tedavi olmaktan kurtuldular. Odümetri Cihazı’nın alınması ile duyma noksanlıkları artık anında ölçülerek hastaların hangi ayarda işitme sorunu olduğu belirlenebiliyor. Fizik Tedavi Servisi’ne alınan 4 adet cihaz ile hastalar oluşturulan rahat ve huzurlu bir ortamda tedavilerini görebiliyorlar. Yeni oluşturulan Psikiyatri Servisi’ndeki kırılmaz camlar ile burada tedavi görmekte olan ha-staların kendilerine zarar vermesinin önüne geçiliyor. Ortopedi Uzmanları için Atroskopi Cihazı alımı da yapıldı. Teknik imkânlar dâhilinde artık her türlü Göz Ameliyatı rahatlıkla ilimiz Devlet Hastanesi’nde gerçekleştiriliyor.
Kırklareli Devlet Hastanesi’ne ilk defa gelenlerin hiç kimseye danışmadan gideceği yeri rahatlıkla bulabilmeleri için yerlere yön belirleyici çizgilerde konuldu. Vatandaşlar artık istedikleri birime bu çizgileri takip ederek rahatlıkla ulaşabiliyorlar. Bunun yanında yıllarca burada yatan hastaların şikâyetçi olduğu tuvaletlere de kökten çözüm getirildi. Yeniden yapılan tamiratlar ile artık buralarda şikâyetler bitti. Fotoselli Çeşmeler ile vatandaşların rahat bir ortamda ihtiyaçlarını gidermeleri sağlandı. 630 Kw kapasiteli Jeneratör Cihazı’nın alınması ile birlikte herhangi bir ameliyat anında meydana gelebilecek elektrik kesintilerinin önüne geçilmesi de sağlanmış oldu. Acil Servisin giriş kısmının üzerinin örtülmesi ile de buraya ambulans ya da araçlarla getirilen hastaların kışın yağmurdan kardan, yazında güneşten etkilenmeden içeriye alınmaları sağlanıyor. (s)