Kırklareli Devlet Hastanesi, Domuz Gribiyle mücadeleye hazır

'Domuz gribine karşı yeterli donanıma sahibiz'

HABER MERKEZİ

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri domuz gribine karşı her türlü tedbiri aldıklarını belirterek müdahale için de yeterli donanıma sahip olduklarını belirttiler.
Son günlerde hızla yayılmasıyla Türkiye’nin gündemine oturan domuz gribi hastalığı tüm ülkeyi olduğu gibi Kırklarelilileri de tedirgin etmeye başladı. Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise şuan için Kırklareli’de endişelenecek bir durum olmadığını belirterek; “Domuz gribi hastalığı dünyanın gündemine geldiğinden bu güne kadar Kırklareli genelinde birçok şüpheli hasta görülürken 7 tanesinin bu virüsü kaptığını belirledik. Bu kişilerin tedavileri tamamlandıktan sonra sağlıklı bir şekilde normal yaşantılarına dönmelerini sağladık. Hastalığa yakalanmış bu kişilerin domuz gribine yakalandığı Kırklareli’de tespit edilmiş olsa da bu kişiler Kırklareli’de ikamet etmeyen, yaşamının büyük bir bölümünü yurt dışında geçiren kişilerdi.
Biz Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü olarak gerekli toplantıları yaparak özellikle eğitimcilerin konu ile ilgili bilgilendirmeleri yapıyoruz. Sağlık personelinin de konu ile ilgili eğitimi tamamladı ve şuan eğitimin ikinci aşamasındayız.
Sağlık Müdürlüğü olarak domuz gribine karşı her türlü tedbiri almış bulunaktayız. İl genelindeki tüm hastanelerimizde herhangi bir vakaya karşı karantina odalarımız ve hatalığa müdahale edecek yeterli donanımımız bulunmaktadır. Ambulanslarımızın da tam donanımlı olması, ilk müdahaleler için önemli rol oynuyor” dediler.
İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri domuz gribi hastalığının yanı sıra diğer hastalıklarla mücadelenin de devam ettiğini belirttiler. (yy)