"Kırklareli Devlet Hastanesi'ndeki olaylar bizi rahatsız etmiştir"

* Geçen hafta Kırklareli Devlet Hastanesi'nde yapılan Fuel Oil Operasyonu ile ilgili olarak açıklamada bulunan AK Parti Kırklareli İl Başkanı Yurdaer Ulus, 'Devlet Hastanemizin bazı personellerin ahlaksız davranışlarından dolayı zarara uğraması ve adının karışması bizi çok rahatsız etmiştir' dedi. 


 
HABER MERKEZİ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkanı Yurdaer Ulus, geçen hafta Kırklareli Devlet Hastanesi’nde yapılan Fuel Oil Operasyonu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunarak, bu olayın kendilerini rahatsız ettiğini belirtti.
“Bunu diğer siyasi partilerin de görmüş olması, onlarında yolsuzluklardan üzüntü duymaya başlaması yolsuzlukla mücadelede yer almaya karar vermesi şahsiyetli politikaya geçmeleri demokratik ve katılımcı siyaset asına bizi faydasıyla memnun etmiştir” diyen Ulus şunları kaydetti:
“Saygıdeğer halkımızın vermiş olduğu desteğe her zaman layık olma gayretinde olan ve siyasette kalite getiren AK Parti Hükümeti adına Kırklareli’de siyaset yapan AK Parti Teşkilatı olarak; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de doğru, dürüst ve ahlaklı siyasetin ve yönetimin temsilcisi olmaya devam edeceğiz. Halkımızın güvenini kişisel rant beklentilerine kurban eden geçmiş iktidar ortaklarından hiç birine benzemediğimiz gün gibi aşikardır.
Payandası oldukları hükümetlerin kendilerine bahşettiği Bakanlıklarda yapmış oldukları hukuk dışı uygulamalarla birçok kamu görevlisini perişan eden ve ahını alan siyasi partilerin düşmüş olduğu durumdan biz siyasete başladığımız 2002 yılında önemli dersler çıkardık. Ve yedi yıllık tek başımıza iktidar olmamıza rağmen geçmiş siyasi partilerin yapmış olduğu hataları asla yapmadık. Bu tür hataları hükümete rağmen yapan en üst seviyedeki bürokrattan en alttakine, müdüre kadar herkesle parti teşkilatı olarak mücadele ettik. 72 milyon insanımızı hangi siyasi görüşte olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu vatandaşları olarak koruduk, kolladık.
AK Parti’nin iktidara geldiği 3 Kasım 2002 tarihinden önce; devlet memuru ve işçisi olmanın, tayin ve atamalarda yer almanın tarifelere bağlandığını herkes bilmektedir. Özellikle bu konuda işi yüzsüzlüğe ve aleni rüşvete çeviren bazı Bakanlıkları almış siyasi partilerin temsilcilerinin artık şahsiyetli politikalar yapılmasından bahsetmeye başlamış olmaları bizim açımızdan sevindirici olmuştur. Demek ki yaptıkları hataların kendilerini Meclis dışına attığının; AK Parti’nin uyguladığı doğru ve ahlaklı siyasetin sürekli iktidarı ve halk memnuniyetini sağladığını idrak etmişler.
Tek başına iktidar olmanın vermiş olduğu sorumluluk ve görev bilinciyle AK Parti Kırklareli Teşkilatı hiçbir zaman bürokratik atamalara müdahil olmamış, AK Parti Hükümeti’nin ehliyet ve liyakat ilkelerine göre yapmış olduğu hukuka ve hiyerarşiye uygun atamaları takip etmiştir. Hatta bu ilkeli siyasi duruşumuz diğer siyaseti bürokrasiye karışma şeklinde algılayan zihniyet tarafından da hiçbir zaman anlaşılamamış ve AK Parti Teşkilatları’nın acziyeti olarak kahvehanelerde konuşulmuştur.
İlimizde yaşanan ve muhtemel her türlü gelişme teşkilatımız tarafından titizlik ve ilgiyle takip edilmektedir. Ama hiçbir zaman devlet görevlilerinin işine karışılmamakta ve önüne geçilmemektedir. Çünkü devlet yürütmesini memurları ve organları eliyle yapar; yetki ve sorumluluk onların üzerindedir. Demokratik, modern bütün batı toplumlarında siyaset, teşkilat ve devlet ilişkileri bizi de örneğini bulduğu gibidir.
Bu çerçevede geçen hafta Kırklareli Devlet Hastanesi’nde yapılan Fuel Oil Operasyonu’nda yetkililerin vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda takip etmekteyiz. 2002 yılından sonra özel hastane kalitesine ve hizmetine ulaşan Devlet Hastanemizin bazı personellerin ahlaksız davranışlarından dolayı zarara uğraması ve adının karışması bizi çok rahatsız etmiştir. İlimizde görev yapan Emniyet Güçleri ve Savcılığın geçmişten gelerek yapmış olduğu araştırma ve takipler sonunda bazı kötü niyetli, çıkarcı kişilerin yapmış olduğu hatalar ve suçlar tespit edilmiş, konu yargıya intikal etmiştir. Bu üzücü olayın takibini başlatarak, suçu tespit edip önünü kesen AK Parti Hükümeti’nin atamasını yaptığı tüm Emniyet, Adliye ve Daire Müdürleri’ne şükranlarımızı sunarız. AK Parti Hükümeti’nden önceki dönemde devlet dairelerine memur olarak alınan ve şu anda tutuklu olarak yargı sürecini yaşayan kişilerin düştüğü durumun herkese örnek olmasını istiyoruz.
Artık Türkiye’de Ergenekon Davası’nda da görüldüğü gibi gücü, parası ve görevi ne olursa olsun yolsuzluğa ve teröre karışan herkese hesap sorulduğu bir dönem başlamıştır. Bu sayede çeteler çökertilerek AK Parti Hükümeti’nden önce devlete çöreklenmiş kokuşmuş yapıları ortadan kaldırılmaktadır. Cesareti kırılan çeteler artık bankaları hortumlayamadığı için, devletin kasasındaki paralar yeşil kart, paranız kitap ve sosyal yardımlaşma destekleri olarak vatandaşlara aktarılmaktadır. Ve bu yaşananlar AK Parti’ye ve hükümetimize destek olarak dönmektedir.
Bunu diğer siyasi partilerin de görmüş olması, onlarında yolsuzluklardan üzüntü duymaya başlaması yolsuzlukla mücadelede yer almaya karar vermesi şahsiyetli politikaya geçmeleri demokratik ve katılımcı siyaset asına bizi faydasıyla memnun etmiştir. Tüm halkımıza sevgi ve saygılarımı sunarım.” (s)