Kırklareli, Dünya Karete Şampiyonu'nu coşkuyla karşıladı

Kırklareli, Dünya Karete Şampiyonu'nu coşkuyla karşıladı

Lüleburgaz Şamiloğlu Spor Kulübü Karatecilerinden Neslihan Çalışkan Fas'ta yapılan Karate Dünya Şampiyonası'nda 47 KG Ümit Bayanlar kategorisinde, birinci olarak Dünya Şampiyonu oldu. Lüleburgaz girişinde halk tarafından gece saat 24:00 'te coşkuyla karşılanan Dünya Şampiyonu Karateci Neslihan Çalışkan’ı Gençlik ve Spor Il Müdür Vekili Sayın Süleyman Çetin de tebrik ederek başarılarının devamını diledi. 

Karateciler tarih yazdı

Fas’ta yapılan Dünya Ümit-Gençler Şampiyonası’nda, erkek milli takımı da kata dalında birinciliği elde etti. Ay-yıldızlılar, 2 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya ile de 6’ncı oldu. Tarihlerinde ilk kez şampiyon olan 21 yaş altı karateciler, Türkiye’ye dönüşlerinde havaalanında coşkuyla karşılandı.

Fas’ın Rabat kentinde yapılan Dünya Ümit-Genç 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda erkek milli takımı kata dalında Mısır’ı 4-1 yenerek şampiyonluğu elde etti. Ay-yıldızlı sporcular, 82 ülkeden 1204 sporcunun katıldığı şampyionada 2 altın, 2 gümüş, 3 bronz madalya olmak üzere toplamda elde ettikleri 7 madalya ile de takım halinde Dünya 6’ncısı oldu. Milli Takımlar Teknik Direktörü Atilla Çeliktürk, “Karate Türkiye’de 30 yıldır var. Ilk defa ’Dünya Şampiyonu’olduk. Tüm Türkiye’ye armağan olsun. Avrupa Şampiyonası’na hazırlanacağız” dedi.

Gururluyuz

47 kiloda altın madalya kazanan 16 yaşındaki Neslihan Çalışkan, zorlu rakiplerle mücadele ettiğini ve birinci olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Madalya kazanan sporcular şöyle: 47 kilo Neslihan Çalışkan (Altın), 57 kilo Şeyda Burucu, 78 kilo Mustafa Utku Şahin (Gümüş), 65 kilo Erman Eltemur, 52 kilo Ali Kemal Zeren, 57 kilo Göksel Karaca (Bronz), Kata Takımı; Mustafa Alımcı, Abdüllatif Altıntaş ve Hüseyincan Tenşi (Altın)