"Kırklareli eğitim sayesinde, sporda da başarıyı yakalıyor"

'Kırklareli eğitim sayesinde, sporda da başarıyı yakalıyor'

İlimiz Masa Tenisindeki çıkışını sürdürüyor. Özellikle 2008 – 2009 sezonuna müthiş bir başlangıç yapan Ilimiz Masa Tenisi sporcuları sezonun ilk maçında Miniklerde A Grubu iller şampiyonu, daha sonra yıldızlar gurup maçlarında 3 takımla Gruptan çıktı. Gençlerde yine 3 takımla Gruptan çıkmayı başardı. Ayrıca Türkiye kupasında da A Grubunda gruptan çıkarak çok iyi bir performans sergilediler. Aynı zamanda 2. ligde de başarılı bir grafik çizerek ilimizi başarı ile temsil etmeye devam ediyorlar.

Masa Tenisi Il Temsilcisi ve Antrenörü Soner Polat son gelişmelerle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Ilimiz sporcularının bu başarıları neticesinde devre aralarında Federasyonların yaptıkları Milli takım seçmelerine ve Milli takım kamplarına 4 sporcumuz çağrıldı ki bu bizimle beraber ilimizin de gururudur. Ayrıca bu sporcularımızın sporla beraber eğitimlerinde de oldukça başarılı olmaları sporun eğitimle beraber çok daha faydalı olduğunun kanıtıdır. Sadece eğitim başarısı isteyen veliler bunun bir noktada tıkandığını görecekler. Spor eğitimdeki başarının artmasında ki en büyük destektir ki bunu ilimizde başarılar sürekli artarak devam eden Teakwondo ve Masa Tenisi sporcuları aldıkları takdirler, teşekkürler ve onur belgeleri ile tüm halkımıza ve okullarına ispatlamışlardır. 

Başarı insanda komplike olmalıdır. Spor, insanların planlı ve programlı yaşamasının yanında yarışma duygularını kamçıladığı için bu onların eğitimlerine de yansımakta ve okul başarısı için de sürekli mücadele güçlerini artırmaktadır. Ayrıca Spor; Internet, sigara alkol uyuşturucu ve bunun gibi zararlı alışkanlıklardan da uzak durmasını sağlıyor sağlıklı, akıllı ve dengeli bir neslin müjdesini veriyor. Akranları tatil diyerek gezerken bizim sporcularımız salonlarda eğitimlerine devam ediyorlar bunun sonucunu da müsabakalarda madalyalarla, okullarında da Takdir ve Teşekkürle alıyorlar. Biz ilimizi temsil ederek başarılı olan ya da olmayan tüm sporcularımızı canı gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Masa Tenisi sporcularımızdan 4 sporcumuz şu an ilimizi Aksaray ve Bursa’da Milli Takımda temsil etmek için çaba göstermektedirler. Özellikle TOBB Lisesi 2. Sınıf öğrencisi Milli sporcumuz Yağız Engin Bedensel Engelliler Federasyonunca Aksaray ilinde yapılan Milli takım kampında Mart 2009 da Macaristan’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’na hazırlık kampında, yine aynı ilde TOBB Lisesi 2. sınıf öğrencisi Ahmet Birkan Karaçam, Milli Takım seçmelerine katılarak kendini Mili Takıma hazırlamaktadır onu da en kısa zamanda Milli Takımda göreceğimizi düşünüyorum.

Ayrıca Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi 2. Sınıf  öğrencisi Elif Büşra Polat ve Kırklareli Cumhuriyet Ilköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi geçen yıl ki Türkiye Şampiyonu takımın kaptanı Damla Üzel de ilimizi Bursa’da yapılan Yıldız ve Genç Milli Takım seçmelerinde temsil ederek kendilerine Milli Takımda yer aramaktadırlar. Özellikle bu kampta bulunan en küçük sporcu olan Damla Üzel ilerisi için çok büyük ümit vermektedir. Henüz minikler kategorinde 2 yıl daha yarışma hakkı bulunan sporcumuzun yıldız seçmelerine katılması bizim için çok büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Bu vesile ile de göstermişlerdir ki; Kırklareli sadece eğitimde değil sporda da ilimizin reklamını en güzel şekilde yapmaktadır. Bu kampta ilimizin Esen Diyaliz Takımı Antrenörü Süper lig oyuncusu Şenay Yaman da görev yaparak ilimize ayrı bir gurur kaynağı olmuştur. Biz tüm sporcularımıza başarılar diliyor, kendilerini daha iyi yerlerde göreceğimize olan inancımızı sürdürüyoruz.  

Ilk 8’e giren takımlarımızdan Gençlikspor A takımı, 4. Gençlikspor B takımı 6. Esen Diyaliz bayan takımı ise 8. olarak ilimizin haklı gururu olmuşlardır. 3 takımla ilk 8 e girme başarısı Kırklareli için bir ilk olmuştur. Bu da masa tenisinin ilimizde hangi noktaya geldiğinin bir göstergesidir.

Masa Tenisi artık ilimizin tanıtımında önemli bir rol üstlenerek ilimizin adını Türkiye’nin her yerinde duyurup başarıyla temsil etmektedir. Buna paralel olarak, temsilciliğimiz; Türkiye Masa Tenisi Federasyonu faaliyetlerini alarak ilimizi hem tanıtmakta hem de maddi anlamda esnafımıza bir getiri sağlamaktadır. Bu başarılar sonucunda ilimizde ilk defa Minikler Türkiye Şampiyonası 11-14 Haziran 2009 tarihleri arasında Türkiye’nin en iyi 24 erkek 24 bayan takımının katılımı ile Kırklareli’nde yapılacaktır. Ilimize bu müjdeyi şimdiden veriyoruz. Il Temsilciliği olarak ilimiz Ticaret Odası, Esnaflar Birliği ve diğer Kırklareli’nin ileri gelen esnaflarından, bu oluşuma maddi ve manevi katkıda bulunmalarını istiyoruz. Bu katkıyı hem ilimiz hem de ilimiz çocukları için istiyor ve bekliyoruz. Ilgili birimlerin duyarsız kalmayacağını temenni ederek, bu başarıyı onlara armağan ediyoruz.

Sporumuza “pin pon” diyip geçmeyen, masa tenisine kahve oyunuymuş gibi bakmayan, bizi ve başarılarımızı ciddiye alarak destek veren ve bu noktalara gelmemizde önemli payı bulunan il müdürümüz Sayın Ata Karataş’a, Şube Müdürlerimiz Süleyman Çetin’e, Metin Delmecioğlu’na ve tüm G.S.I.M. çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyor, Kırklareli halkının tamamını Haziran ayında Ilimizde yapılacak olan ve bizim de çok iddialı olduğumuz “Minikler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası”nda sporcularımıza ve takımlarımıza destek olmaya çağırıyoruz.