Kırklareli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği yemekte buluşturdu

Kırklareli merkez ilçede eğitim ve öğretim vermekte olan Kırklareli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği tarafından 12 Haziran 2009 Cuma günü akşamı düzenlenen Tanışma ve Dayanışma Gecesi büyük beğeni topladı.

Kırklareli merkez ilçede eğitim ve öğretim vermekte olan Kırklareli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği tarafından 12 Haziran 2009 Cuma günü saat 21.00’de 288 Cafe Restaurant’ta düzenlenen Tanışma ve Dayanışma Gecesi büyük beğeni topladı.
Düzenlenen geceye; Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı  Esat Semerci, Okul Müdürü Serkan Dündar, Kırklareli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Gönül Çetiner, Kırklareli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Spor Kulübü Başkanı Abdullah Akdeniz, öğretmenler, veliler ve misafirler katıldı.
Sunuculuğunu Eğitim Uygulama Okulu Zihinsel Engelliler Öğretmeni Nihal Ekiz ile Tevfik Fikret YİBO Sınıf Öğretmeni Kayhan Kuralay’ın sunuculuğunu yaptığı gecede Kırklareli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Gönül Çetiner yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“Kırklareli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği’nin tanışma dayanışma ve okulumuzun tanımı için düzenlediği yemeğe katkılarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Okulumuz 2002 yılı Aralık ayında “Eski Tekel Binası” olarak bilinen yerde eğitim öğretime başlamış olup 2007 yılı Mart ayında Kırklareli Erkek Yetiştirme Yurdu’nun ek binalarına taşınmıştır. Halen eğitim öğretimini burada sürdürmektedir.
Eğitim Uygulama Okulu’nda genel eğitim programlarından yararlanamayan ve zorunlu ilköğretim çağındaki ağır düzeyde zihinsel öğrenme yetersizliği olan öğrencilerin topluma uyumlarını sağlamak amacıyla gelişimsel eğitim öz bakım ve temel yaşam becerileri programları uygulanmaktadır. İş Eğitim Merkezi’nde ise farklı konu ve sürelerde Meslek Kursları düzenlenmekte olup öğrencilerin temel yaşam becerilerini geliştirmek ve onları işe hazırlamak amacı esas alınmaktadır.
Ayrıca aile eğitimi toplantıları da yapılmaktadır. Öğrencilerimizin spor alanında pek çok yarışmalarda ödülleri ve dereceleri vardır. Okulumuz 2007 yılında Kırklareli'nde "Çevreye En Duyarlı Okul" seçilerek Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır. Öğrencilerimiz önemli gün ve haftalarda gerçekleştirilen faaliyetlerle engellilerinde toplumda yeri olduğunu ve fırsatlar verildiği takdirde neleri başarabileceklerini göstermektedirler. Hazırlamış olduğumuz slâyt gösterisinde de bunları izleyebileceksiniz.
Özürlü olmak; sadece engelli ve ailelerini değil toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirmelidir. Engellilerimizin kendi kendine yetebilen, üretken bireyler olabilmelerinin desteklenmesini istiyoruz. Engelli bireylerimiz muhtaç değil ihtiyaç olmalılar. Çocuklarımız için karşılaştığımız zorluklara göğüs germek hiçte kolay değil.
Bende bir engelli annesiyim ama mutlu ve de umutlu. 22 yıldır verdiğim mücadelenin, emeğin sevgili eşim ile birlikte pek çok zorluğu aşmanın sonucunda elde ettiklerimi görünce daha bir huzurlu ve daha bir mutluyum. Tüm annelerin aynı duyguyu paylaştıklarını biliyorum. Ancak burada belirtmeden geçemeyeceğim çocuklarımızı eğitmek için büyük uğraş veren öğretmenlerimizin haklarını ödeyemeyeceğimizdir.
Ve bugün burada bir şeyleri paylaşabiliyorsak bizlere her zaman destek olan, katkıda bulunan başta  Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş'a, Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil Ecevit'e ve kurum çalışanlarına, Şube Müdürü Sayın Salih Ünsal’a ve de bu geceye katılarak maddi manevi katkıda bulunan siz değerli konuklarımıza tüm engelli aileleri adına bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.
Bizlerden sonra çocuklarımız ne olur? endişesi kaygısı taşımadan onlara bırakabileceğimiz güzel bir yaşam için sizleri el ele mücadeleye davet ederken hepinize içtenlikle sevgi ve saygılarımı sunuyor diyorum ki; hep beraber mutlu yarınlara.”
Yapılan konuşmanın ardından okul ile ilgili olarak hazırlanan slayt sunumu gerçekleştirildi. Daha sonra Özel Eğitime Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Mine Işıkalp’e okula ve özel eğitem yaptığı katkılardan dolayı Teşekkür Belgesi takdim eden Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş şunları kaydetti:
“Bu okul ve bu okulumuzdaki öğrencilerimiz sizlerin ilgisiyle, sizlerin desteği ile eğitimlerini öğrenimlerini sürdürme imkanına kavuşuyorlar. Bu konuda verdiğimiz destek sadece bir seferlik olmamalı. Fırsat buldukça, imkan buldukça bu çocuklarımızla hepimizin ilgilenmesi gerekiyor. Bu konudaki çalışmaları yürüten Okul Aile Birliğimizin değerli yöneticilerine, okulumuzun değerli yöneticilerine huzurlarınızda sizler adına, Kırklarelili duyarlı hemşerilerimiz adına çok teşekkür ediyorum.”
Konuşmanın ardından sahneye 288 Cafe’nin solisti Gamze ile Türk Sanat Müzüiği eserleri seslendiren Demet Çırak’a Klavye’de Ozan, Klarnette Kara Hüseyin’in torunu Koray, Ritim’de Erdem eşlik etti. Demet Çakır’a Okul Müdürü Serkan Dündar tarafından bur buket çiçek takdim edildi.
Gecede okul öğrencileri tarafından üzerlerinde numaralar yazılı bulunan Anahtarlıklar yardım amacıyla satışa çıkartıldı. Anahtarlıkların satışının tamamlanmasının ardından başta Kırklareli Valisi olmak üzere; Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci tarafından şanslı numaralar çekilişle belirlendi. Yapılan çekilişlerde okul aile birliğine gece için bağışlanan sponsorlar tarafından bağışlanan hediyeler dağıtıldı. Gece neşeli müzik ve danslarla sona erdi. (s)