Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Ramazan Bayramı dolayısıyla ek tedbirler aldı

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Ramazan Bayramı dolayısıyla ek tedbirler aldı

Başarılı ve profesyonel çalışmalarıyla Kırklarelililerin beğenisini toplayan Il Emniyet Müdürlüğü, Ramazan Bayramı dolayısıyla verilen 4 günlük resmi tatilin; ilimizde huzur ve güven içerisinde geçmesini temin etmek amacıyla, ek tedbirler aldığını açıkladı. 19 Eylül ve 22 Eylül tarihleri arasında uygulanacak ek tedbirler şu şekilde açıklandı:

“Ramazan Bayramı öncesi ve bayram süresince, halkımızın yoğun olarak bulunacağı caddelerde ve alışveriş merkezleri civarlarında hırsızlık, yankesicilik, kapkaççılık, dolandırıcılık v.b. olaylara karşı sivil ve resmi kıyafetli ekipler görevlendirilmiştir. Asayiş ve Çevik Kuvvet Ekiplerinin sorumluluk bölgelerini sürekli kontrol altında tutmaları sağlanacaktır. Bayram nedeniyle vatandaşlarımızın yoğun olarak alış-veriş yapacağı caddelerde resmi ve sivil ekipler görevlendirilmiştir. Vatandaşlarımızın bu gibi yerlerde oluşacak yoğun kalabalık nedeniyle yankesicilik, kapkaççılık ve hırsızlık olayları ile tanımadıkları döviz cinsinden para ve Türk Lirası ile yapacakları alış-verişlerde dolandırıcılık ve sahtecilik olaylarına karşı dikkatli olmaları gerekmektedir. Bayram sabahı kılınacak Bayram namazı süresince, camilerde ve vatandaşlarımızın yakınlarının kabirlerini ziyaret amacıyla gidecekleri mezarlıklar çevresinde asayiş yönünden yeteri kadar personel görevlendirilecektir. Bayram tatili nedeniyle yoğunlaşacak araç trafiği ile ilgili olarak; ilimizde otogar çevresi ile trafiğin yoğun olacağı ana arterler ve şehirlerarası karayollarında alınan trafik önlemleri arttırılmıştır. Araç sürücülerinin de herhangi bir can ve mal kaybına uğramamaları için, trafik kurallarına titizlikle riayet etmeleri, uykusuz, yorgun ve alkollü araç kullanmamaları, aşırı hız, şerit ihlali, yakın takip, hatalı sollama yapmamaları gerekmektedir. Trafik görevlilerince; görüşü azaltan sisli, yağışlı ve benzeri havalarda gündüzleri de sürücülerin farlarını yakmaları sağlanacak, far ayarları, ışık donanımının ve aşınmış lastik kullanılıp kullanılmadığının kontrolü yapılacak, eksiklikleri bulunan araçlar, eksikleri giderilinceye kadar trafikten men edilecektir. Sürücü ile yolcuların ön ve arka koltuklarda emniyet kemeri kullanılmasına yönelik denetimlere de ağırlık verilecektir. Vatandaşlarımız her zaman olduğu gibi Ramazan Bayramı süresince de asayiş ve trafik yönünden olabilecek şikayetlerini ve gördükleri şüpheli şahısları en kısa süre içerisinde görevli ekiplere veya aşağıda belirtilen telefonlarla Polise bildirebileceklerdir.

Ramazan Bayramı nedeniyle tüm vatandaşlarımızın bayramlarını kutlar, sağlık ve mutluluklar dileriz.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Telefon Numaraları

Il Emniyet Müdürlüğü Santral Telefonu-212 38 50, Il Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi-214 16 59, Şehit Hayrettin Yesin Polis Mrk. A.liği-214 29 27, Polis Imdat Telefonu-155