Kırklareli Emniyeti Hepatit B'ye karşı aşılandı

İl Sağlık Müdürlüğü'nün kutladığı 4. Avrupa Aşı Haftası kapsamında Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü personeline aşı yapıldı.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, bu yıl dördüncüsü kutlanan 20-26 Nisan Avrupa Aşı Haftası etkinlikleri kapsamında Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü personeline ücretsiz Hepatit B aşısı yaptı. İl Emniyet Müdürlüğü binasında yapılan aşılamaya İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, İl Sağlık Müdürü Mehmet Bilgin, İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Çiğdem Cirit, sağlık personeli ve emniyet personeli yer aldı.
İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu İl Sağlık Müdürü Mehmet Bilgin ile yaptığı sohbette; “Böyle bir kampanya içerisine bizleri de aldığınız için teşekkür ediyorum. Biz bu aşıyı normalde ücretli olarak yaptırıyorduk. Devamlı halkla iç içe olan personelimize Hepatit B hastalığından korunması için aşı yapmanız bizleri gerçekten mutlu etti” dedi.
İl Sağlık Müdürü Mehmet Bilgin; “Bizde size hazırlamış olduğunuz organizasyon için teşekkür ederiz. Bu kampanya Bakanlığımızın devamlı halkla yakın temasta olan kişilere yönelik bir kampanya. Bu çerçevede Emniyet personeli haricinde itfaiye personeli, berberlere, bayan kuaförlerine ve diş hekimleri çalışanları ücretsiz olarak Hepatit B aşısı yapıldı.
Bugün Emniyet personeline bir doz aşı yapıldı. Daha sonra birer ay ara ile iki doz aşı yapıldıktan sonra personel ömür boyu Hepatit B hastalığına karşı direnç kazanmış olacak” dedi. (yy)