Kırklareli Fen Lisesi Spor Salonunda düzenlenen 2. Puhu Bilim Şenliği dün verilen ödüllerle sona erdi

Kırklareli Fen Lisesi Spor Salonunda düzenlenen 2. Puhu Bilim Şenliği dün verilen ödüllerle sona erdi

Kırklareli Fen Lisesinde Fen Bilim Merkezi katkılarıyla gerçekleştirilen 19 fizik, 12 kimya, 18 biyoloji ve 4 adet de serbest konularda projelerin yarıştığı 2. Puhu Bilim Şenliği’nin son günü dün saat 10:00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Katılımcılar arasında Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, Karayolları Şube Müdürü Alaattin Koç, Il Çevre ve Orman Şube Müdürü Emre Kalaycı,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ziya Eser bulunuyordu. Okul Müdürü Selahattin Karanfiller kürsüye davet edilip bir konuşma yaptı. Konuşmasında Kırklareli Fen Lisesi olarak bilime, eğitime ve kültüre vermiş oldukları öneme vurgu yapan Karanfiller, bu yıl ikincisini düzenlemiş oldukları Bilim Şenliğini öğrencilerin büyük gayret ve özveriyle öğretmenleriyle birlikte sıkı bir çalışma yaparak hazırladıklarını kaydetti. Amaçlarının okullarında bilim sevgisini oluşturmak, bilgi üreterek, bu bilgiyi kullanılabilir hale getirmenin ilk adımı olan bu projeleri desteklediğimizi göstermektir diye devam etti. Ayrıca, “2. Puhu Bilim Şenliği” adı altında öğrencilerin kendi üretimleri, hayalleri ve düşünceleri olan projeleri sergileme fırsatı verip hayalleri ve düşüncelerine saygı duyup desteklemiş oluyoruz diyerek genç beyinlere olan inançlarını hiçbir zaman gözardı etmediklerine de vurgu yaptı. Selahattin Karanfiller konuşmasının sonunda FBM ortaklarından Cüneyt Sıvacılar’a ve Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit’e katkılarından ve vermiş oldukları destek’ten dolayı teşekkür plaketi verdi. Konuşma yapmak üzere ise Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit kürsüye geldi. Ecevit, böyle bir etkinlikte bulunmanın gururunu yaşadığını dile getirirken günümüz gençliği hayallerini televizyona bırakırken, böyle genç beyinlere çok ihtiyaç duyduklarını, onların daima arkasında olduklarını belirtti. Bu tür çalışmaların destekle büyüyüp güçleneceğini de ifade eden Ecevit, hayallerimizi her zaman büyütüp besleyelim dedi. Ayrıca “Türkiye okuyor Kampanyası” kapsamında başlatmış oldukları “ okuyorum okutuyorum” kampanyasına da her kesim tarafından destek verilip, insanların ellerinde koparılan hayallerini geri almaları gerektiğinide söyledi. Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit ‘in konuşmasının akabinde ise Kırklareli Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Şükrüye Akay hazılamış oldukları bu Bilim şenliği hakkında bilgiler vererek amacını ifade etti. Akay konuşmasında şunları söyledi: “ 

Bilim şenliğimiz öğrencilerimizin hazırladığı bir ödev, yerine getireceği zorunlu bir görev olmaktan öte bir aşkın meyvesidir.. Vatan aşığı, ilim aşığı, kaşif ruhlu öğrencilerimizin hayatı keşfetmek ve içlerinde yaşadıkları bu aşkı sizlerle paylaşmak adına bu bilim şenliğini hazırlamışlardır. Bu şenliğin adı da güçlü özelliklerini kendilerine ait hissettikleri puhu kuşu gibi iz bırakan ve yaşayan bir ruhun göstergesidir.

Hayatı sorularla değil de cevaplarla yoğuran; sorgularla değil bilgilerle dolduran; gerçeği bulma ve keşfetme yolculuğunda ilerledikçe kendini yenileyen; yenilendikçe daima genç ve dinç kalan bu yaştaki beyinlerin keskin bakışları sadece kendi yollarını değil ülke geleceğini de yönlendirecektir.” konuşmasını bitirdikten sonra Puhu Bilim Şenliği için hazırlanan slayt gösterileri sunuldu. Öğrencilerin ve herkesin heyecanlı bekleyişleri sonunda  çeşitli dallarda kazanan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Kazanan öğrencilerin adı ve katogorileri şu şekilde sıralandı; tüm kategorilerde en iyi proje ödülünü 9/B sınıfı öğrencisi Ezgi Uslan, Özgün Projeler dalında 10/A sınıfından Ahmet Mert Şişko, Araştırma Projeleri dalında 10/B sınıfından Gökhan Özturan ve Haşim Mert Çapkın, Görsel Projeler dalında 10/A sınıfından Eren Afacan ve 10/B sınıfından Tuğçe Aras, En Iyi Sunum Dalında ise 9/B sınıfından Hatice Betül Özel.

Ödül törenin ardından Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, Karayolları Şube Müdürü Alaaddin Koç, Il Çevre ve Orman şube Müdürü Emre Kalaycı, Il Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ziya Eser proje panolarını gezip projeler hakkında bilgi edindiler.