Kırklareli, festival havasına girdi

Kırklareli, festival havasına girdi

19. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Şenlikleri etkinliklerini hızlandırdıkça, ilimiz de festival havasına girmeye başladı. Yarın başlayacak konserler ile bu hafta Cumartesi gününün akşamına kadar “kakava” coşkusu ile geçirecek olan Kırklareli’ni festival heyecanı sardı.

19. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Şenlikleri etkinlikleri kapsamında, dün de Kırklareli Gar Binası’nda resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Öğreten Atölyesi tarafından hazırlanan resim sergisinde; sulu boya, yağlı boya ve kara kalem çalışmalarından yapılmış toplamda 66 eser yer aldı. Dün saat 14.00’da Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan tarafından açılan sergide, açılış konuşması yapan Cavit Çağlayan; ”Her yıl olduğu gibi Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali kapsamında resim sergimizin açılışını yapıyoruz.

Bu sergiyi beş yıldan bu yana aralıksız olarak şenlik etkinlikleri kapsamında yaptığımız için geleneksel hale getirmiş olduk. Bir şehirde yol, su ve benzeri çalışmaların yapılması kadar o şehrin adına uygun olarak, kültür, sanat ve edebiyat çalışmalarına da ağırlık vermesi gerekiyor. Biz de bu konuda elimizden geleni yaparak bu sanatsal faaliyetleri yapan sanatçılarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Hepimiz için hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Sergi açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Çağlayan ressamlar eşliğinde birbirinden güzel eserin yer aldığı sergiyi gezdi. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve dikkat çeken resimler hakkında sorular soran Çağlayan’ın, birçok sanatsal etkinlikte olduğu gibi resimde de epey meraklı olduğu bir kez daha belgelendi. Serginin gezilmesinin ardından Başkan Çağlayan emeği geçenleri tekrar tebrik ederek, Gar Binası’ndan ayrıldı. Kültür ve Turizm Müdürlüğü Öğreten Atölyesi tarafından açılan serginin Festival boyunca açık kalacağı belirtildi.

Bu arada festival boyunca, ürünlerini tanıtma ve satma imkânı bulacak olan esnafımızın yer aldığı standılar da açıldı. Ilimiz festival alanında bulunan stantlara halkımız şimdiden büyük bir ilgi göstermeye başladı.

Festivalimizin konserleri ise yarın start alıyor. Avrupalı ünlü DJ Mec fly ve dans grubunun sahne alacağı ilk gece konserlerinde, Mustafa Keser de türküleri ile tüm festival alanını coşturacak.