Kırklareli Fotoğraf Topluluğu'ndan EFOD'a iade-i ziyaret

Kırklareli Fotoğraf Topluluğu'ndan EFOD'a iade-i ziyaret

Geçtiğimiz aylarda Kırklareli Merkez Ilçedeki fotoğraf sevdalılarının biraraya gelmesi ile oluşumu başlayan ve gün geçtikçe büyüyen Kırklareli Fotoğraf Topluluğu, Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği’ne(EFOD) konuk olarak fotoğraf gösterisi yaptı. 22 Ekim Perşembe akşamı saat 21:00’da gerçekleştirilen fotoğraf gösterisi beğeni topladı.

07 Ekim Çarşamba günü akşamı Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda EFOD ustalarından Behiç Günalan, Hüseyin Kabasakal, Okan Yılmaz ve Derya Azmak’ın karelerinden oluşan “Yüreğinin götürdüğü yere git” fotoğraf gösterisinin ardından EFOD’un onur konuğu olarak fotoğraf gösterisi yapan Kırklarelili fotoğraf gönüllüleri, gösteride ülkemizin ve ilimizin muhtelif yerlerinden çekilmiş olan fotoğraflara yer verdi.

Bir iade-i ziyaret havasında gerçekleşen gösteri öncesi EFOD Binası’nda Behiç Günalan tarafından açılan ve 1989 Bulgaristan göçünde çekilmiş olan hepsi belge niteliğinde karelerden oluşan ''Göçün Orta Yeri Hüzün'' sergisi gezildi. EFOD Başkanı Serdar Iyiiz ve Dernek yönetim kurulundan Behiç Günalan, Enver Şengül, Okan Yılmaz ve Hüseyin Kabasakal tarafından karşılanan Kırklareli Fotoğraf Gönüllüleri uzun bir süre fotoğraf üzerine yapılan sohbetin ardından fotoğraf gösterisine geçildi.

Fotoğraf Gösterisi öncesi kendisinin davetiyle Kırklareli Fotoğraf gönüllülerinin Edirne’ye gelerek gösteri yapacağını söyleyen EFOD Başkanı Serdar Iyiiz; ”Bu akşam bizim için değişik bir gün. Kırklareli’de bir grup arkadaşımız çok güzel bir adım attılar. Şu an topluluk ismini taşıyorlar ama inşallah yakın zamanda dernek olacaklar. Bir şehirde fotoğraf sanatı derneğinin olması o şehirde yaşayanların şehirlerine olan bir borcudur. Gösteride emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. Akabinde ise fotoğraf gösterisine geçildi. Yaklaşık 7 dakika süren gösteri büyük bir hayranlıkla izlendi. Gösteri sonrası EFOD Derneği Başkanı Serdar Iyiiz tarafından Kırklareli Fotoğraf Gönüllüleri katılımcıları kürsüye çağırıldı. Kırklareli Fotoğraf Gönüllüleri burada gösteri hakkında sorulan soruları cevapladı ve gösteri hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Karşılıklı dilek ve temennilerin ardından gösteri sona erdi.

Ayrıca gösteri bitiminde EFOD üye ve kursiyerlerine 08 Kasım Pazar günü Kırklareli Kofçaz Ilçesine bağlı köylerin gezileceği duyuruldu. Akabinde ise EFOD yönetim kurulu ve üyeleri tarafından Kırklareli Fotoğraf Gönüllüleri uğurlandıktan sonra fotoğraf gönüllüleri geri döndü. Etkinliğe; Arif Tekin, Canay Ataklı, Cemile Yüce, Erdoğan Kantürer, Erhan Baycan, Ercan Enterli, Levent Günaydın, Mukadder Bağıran, Recep Gündüz ve Zafer Tunç katıldı.