Kırklareli futbolunda yeni dönem

Kırklareli futbolunda yeni dönem

İşadamlarımız, ilimize profesyonel liglerde mücadele edecek bir takım kazandırarak Kırklareli futbolunu yeniden canlandırmak amacıyla harekete geçti. Cemal Bektaş öncülüğünde oluşturulacak yönetim, hedefini şimdiden belirledi: “Bank Asya 1. Ligi”

Kırklarelispor'un son yıllardaki kötü gidişi ve amatör kümeye hapsoluşu, ilimizde spora gönül veren işadamlarını harekete geçirdi. Uzun dönem Kırklarelispor'da yöneticilik yapan işadamı Halit Kök, yakın dostu Cemal Bektaş'a sunduğu öneriyle yeni bir oluşumun başlatılmasına zemin hazırladı. Kırklarelispor'dan tamamen bağımsız olarak faaliyete geçecek olan yeni kulübün yönetim kurulunda yer alacak isimlerin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Yeni kulübün başkanlığını yapacak olan işadamı Cemal Bektaş, dün gazetemize yaptığı açıklamada, "Kırklarelispor'un durumu ortada. Bu gidişat taraftarları da umutsuzluğa sürüklüyor. Bizler de bu durumu düzeltmek, Kırklareli'de futbolu yeniden canlandırmak ve ilimizin ismini profesyonel futbol liglerinde duyurmak amacıyla yeni bir oluşum başlattık. Şu anda kulübümüzün yönetim kurulunda yer almasını istediğimiz arkadaşlarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Kulüp, mevcut Kırklarelispor'dan tamamen bağımsız olacak" dedi.

Aynı zamanda Lüleburgazspor Kulübü'nün de Ikinci Başkanlığı görevinde bulunan Cemal Bektaş, "Lüleburgazspor'un başarısını herkes görüyor. Ekibimiz şu an 2. Lig'e yükselme gruplarında mücadele ediyor. Bunu başarmamamız için de hiçbir engel yok. Neden Kırklareli'de de böyle bir takım oluşturmayalım. Kırklareli merkez ilçedeki tesisler, birçok profesyonel şehir kulübünde yok. Bu tesislerin layıkıyla değerlendirilmesi gerekiyor. Aklımızda iki düşünce var. Ya tamamen sıfırdan bir takım kurup liglere katılacağız. Ya da mevcut bir kulübü satın alarak çalışmalarımıza başlayacağız. Bu konuda da arkadaşlarımızda görüşmelerimiz sürüyor. Hedefleri olan ve bu hedeflerinden sapmayan, sözüne güvenilir, saygın isimlerle yola çıkacağız. Hedefimiz, Bank Asya 1. Ligi olacak" diye konuştu.

"Hiçbir söz tutulmadı"

Yeni oluşumda yer alacak diğer isim işadamı Halit Kök de konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: "Kırklareli'de futbolu hak ettiği yere getirmek için kolları sıvadık. Cemal Bektaş arkadaşımıza götürdüğümüz öneriyle yeni oluşumun ilk adımını attık. Sayın Bektaş da bu öneriyi değerlendirerek kabul etti ve çalışmalar hızlı bir şekilde başlatıldı. Kendisi zaten Lüleburgazspor'un da Ikinci Başkanı. Lüleburgazspor'a yaptığı katkıları bundan böyle Kırklareli'deki kulüp için de fazlasıyla yapacaktır. Ben, Kırklarelispor yönetiminde de uzun dönem görev aldım. Ancak Sayın Kıvanç Kurtar, verdiği hiçbir sözü tutmadı. Takımın 3. Lig'e çıkarılacağını ve bunun için ne gerekiyorsa yapılacağını söylemişti. Oysa Kırklarelispor'un şu anki durumu ortada. Eğer borçları olmasaydı, yeni oluşumumuzu Kırklarelispor ile gerçekleştirebilirdik. Ancak görünen o ki taraftarların Kırklarelispor'a güveni kalmamış. Bu nedenle farklı isim ve Kırklarelispor'dan tamamen bağımsız bir yönetim kurulu ile yola çıkacağız" dedi.

Kök, yeni oluşuma Kırklareli Valisi H. Avni Coş'un da desteklerini esirgemeyeceğine inandıklarını ifade ederek, "Doğru olan bütün işlerin altına imza atan Sayın Valimiz, bu çalışmalarımızda da bizlere destek olacaktır. Spora olan katkı ve desteklerinden ötürü Sayın Valimize teşekkürlerimizi sunuyor, Kırklareli'ni 2009-2010 yılından itibaren tanıştıracağımız kulübümüzle birlikte futbolda hak ettiği yere getireceğimizin sözünü veriyoruz" ifadelerini kullandı.