Kırklareli Gençlikspor Bayan Takımı 1.lige doğru adım adım ilerliyor!

Kırklareli Gençlikspor Bayan Takımı 1.lige doğru adım adım ilerliyor!

Kırklareli Gençlikspor Masa Tenisi bayan takımı 2. lig 2. devre 1. etap maçları için 13-15 Şubat tarihlerinde gittikleri Antalya - Kemer’den döndüler. Başarılı bir grafik çizen ekip 1. lige çıkmak için son etap öncesi önemli bir avantaj elde etti. Maçlar sonucunda averaj ile 4. olan ekibimiz, sadece altyapı kadrosu ile ligde mücadele eden çok nadir ekiplerden biri olma özelliğini taşıyor.

 16 takımın olduğu ligden ilk 3 sırayı elde eden ekipler bir üst lige çıkacaklar.

Antrenörümüz Soner Polat şu anki durumlarının oldukça iyi olduğunu, bir üst lige çıkmak için oldukça büyük bir şansa sahip olduklarını ve eğer bulunabilirse çok iyi bir oyuncu transfer etmeyi düşündüklerini açıkladı.

İl Temsilcisi ve takım antrenörü Soner Polat sözlerine şöyle devam etti: “Antalya’da bizim üstümüzde olan Etimesgut Belediyesi’ni yenerek bir adım öne geçtik. Şimdi asıl olan ve final niteliği taşıyan maçlara hazırlanacağız. 17 – 19 Nisan 2009 tarihleri arasında Bursa’da yapılacak olan 2. lig final maçları ile lig bitecek ve 2009 – 2010 sezonunda 1. lig de oynayacak takımlar kesinleşecek ki bizde bunlardan biri olmak istiyoruz.

Bursa’da yapılacak olan maçlarda üstümüzde bulunan 3 takımla da maçlarımız olacak bunların en az ikisini kazanmamız gerekiyor. Takımımız bu maçları kazanacak güçte ama maç tecrübelerimizde eksikler var. Şu an bir transfer yapmak istiyoruz.

Hafta sonu bu konu netleşecek. Eğer transfer olayı gerçekleşirse ki bu süper lig için tecrübeli bir oyuncu demek, işte o zaman 1. lig müjdesini tüm halkımıza vereceğiz.

1. ligi neden istiyoruz ?

Çünkü federasyon 1. ligde oynayan takımların yol paralarını ve harcırahlarını ödüyor. Bu da bizim oldukça rahat etmemize sebep olacak ve de inşallah önümüzdeki sezonda takımımız 1. ligde mücadele edecek. Ben buradan bizim Antalya’ya gitmemizde maddi olarak emeği ve katkısı olan bir çok esnafımıza, esnaf odalarımıza ve Kırklareli halkına teşekkür ediyoruz ve onların bu desteklerini boşa çıkarmayacağımızın sözünü veriyoruz.

Takımımız sporcuları Elif Büşra Polat, Damla Üzel, Büşra Kocadağ, Figen Yalçın, Aysu Aygün, Seda Binici de 1 lig için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarının sözünü verdiler. Ayrıca bize maddi manevi desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Il Müdürümüz sayın Ata Karataş’a Şube Müdürlerimiz Süleyman Çetin ve Metin Delmecioğlu’na ve tüm Gençlik ve Spor Il Müdürlüğü çalışanlarına bizlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum, desteklerini boşa çıkarmamak için elimizden geleni yapacağız.”