Kırklareli Hakemleri sezonu açtı

Kırklareli Hakemleri sezonu açtı

Kırklareli bölgesi hakemleri, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kırklareli Şubesinin hazırlamış olduğu açılış töreni ile 2009-2010 sezonuna 'merhaba' dediler. Geçtiğimiz gün Lüleburgaz ilçesinde gerçekleştirilen törene TFFHGD Kırklareli Şube Başkanı Soner Emek, Il Hakem Kurulu Başkanı Taner Demirkıran, Kurul Üyeleri Mehmet Ali Çetin, Alper Dinçer, Fikret Üstüntaş, gözlemciler ve yaklaşık 50 hakem katıldı.

Saat:18.00'da Lüleburgaz 8 Kasım Stadı'nda toplanan hakemler, tören hazırlıklarını tamamladıktan sonra saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan okudular. Daha sonra Il Hakem Kurulu Başkanı Taner Demirkıran bir konuşma yaptı. Demirkıran, sezon açılışına katılan tüm hakemlere ve gözlemcilere katılımlarından dolayı teşekkür ederken, yeni sezonun tüm spor camiasına hayırlı olmasını diledi. Demirkıran, tesadüf eseri eline geçtiğini ve okuduktan sonra çok etkilendiğini belirttiği bir yazıyı hakemlerle paylaştı. Demirkıran konuşmasında şunları kaydetti;

Demirkıran; “Yanı başımızda duran sevgi ve hoşgörü penceresini bir kez olsun aralayalım”

“Tümümüzün yaşam biçimi ve kalitesi, yaşama hangi pencereden baktığımızla direk bağlantılı olduğunu, hepimiz biliyoruz. Bu pencere; bizlerin Dünya görüşünden tutunda, arkadaş çevremizden, alışkanlıklarımıza, sevgimize, önyargımıza, hoşgörümüze, kısacası yaşamımızın her anına ve sonuna kadar tüm davranışlarımıza yön veren, bizi biz yapan en büyük ve en önemli unsurdur.

Bu tercihin oluşmasında, hiç şüphe yok ki en büyük pay kendimizindir, ama bu oluşuma sadece biz karar veremeyiz. Bunu oluşturacak birçok parametreler vardır. Içlerinde en önemlisi; ailemiz, aldığımız eğitim ve içinde yaşadığımız sosyal çevreyi sayabiliriz. Bunlar Dünya'ya baktığımız pencerenin oluşmasındaki ana dinamiklerdir. Yüzyıllardır Anadolu da yaşayan insanlar, hoşgörü ve sevgi kültürünü her şeyin önünde yutarak, birçok değişik kültürü ve düşünceyi yok etmeden kucaklamışlardır. Biliyoruz ki bu anlayış; "Bizden Olan, Olmayan" anlayışı değildi. “Kim olursal ol gel! Birlik olalım, diri olalım! Incinsende incitme! Sevgiyle açılan kapı örtülmez” anlayışıydı.

O kadar olanaksızlıklar içerisinde de bu sözleri söyleyen ve düşündükleri gibi yaşayan insanların ortak paydaları, yani Dünya'ya baktıkları pencere, şüphesiz hoşgörü penceresiydi. Bu bakış, Dünya'nın öbür ucunda ve her tarafında ders kitaplarına girerek, hala insanlığa sevgi ve hoşgörü ışığı saçıyor, değişen ve yozlaşan Dünya'ya inat.

Sahi ne oldu, bizim bu güzelim kültürümüze? Nasıl, bu kadar kolayca kaybedebildik? Nerelerde kaldı babacanlık, kalenderlik, hakça paylaşım içten bir tebessüm ve hoşgörü. Yüzyıllar önce, Yunus'un kolları, Mevlana'nın kolları koca Anadolu'yu sarmalarken bir adım ötemizdekine elimizi uzatamamanın nedeni ne olabilir ki. Tek nedeni var, oda; Dünya'ya baktığımız pencerenin yanlışlığı.

Dünya'ya hangi pencereden bakarsanız o şekilde görürsünüz. Şimdi bakılan pencere herhalde hoşgörü ve sevgi penceresi değil. Olsa olsa; kin, nefret ve yok etme penceresidir. Kinin, önce insanın kendisini yaktığını Unutmadan. Çok geçmeden, geç olmadan kin ve nefret pencerelerini kapatalım. Yanı başımızda duran sevgi ve hoşgörü penceresini bir kez olsun aralayalım, bakın dışarıda herkese yetecek kadar, çok güzel bir Dünya var.

Açın Kollarınızı, zamanın Yunusu, Mevlanası, Karacaoğlanı, Hacıbektaş Velisi oluverin, Ne kaybedersiniz ki…"

Emek, hakemlerimize seslendi; “Sizler özel insanlarsınız”

Demirkıran’ın bu etkiliyici konuşmasının ardından, TFFHGD Kırklareli Şubesi Başkanı Soner Emek bir konuşma gerçekleştirdi.

Emek konuşmasında hakemlere hayatlarının her aşamasında yardımcı olacak altın değerinde öğütler verdi. Emek, "Yeni sezonun Türk Futbol Ailesine ve Camiamıza hayırlı olmasını dilerken, hatasız bir sezon yaşamak en büyük temennimizdir. Kurumlar kalıcı, koltuklar geçicidir" dedi.

Emek; "Kırklareli'nin nüfusu 400 bin, Kırklareli'deki hakem sayısı 50-60. Sizler özel insanlarsınız. Kıymetli hakemlerim, her şey insanla ve insanda başlar. Bu yüzden kendinizi tanıyın. Kendinize ve gücünüze güvenin ve hedeflerinizde kararlı olun. Insan yaşamı doğumdan ölüme kadar, baştan sona değişimlerle doludur. Değişim kaçınılmaz, ürkütücü, bir o kadar da heyecan vericidir. Gelişim ise tamamen sizin elinizdedir. Kısacası değişim ve gelişime açık olunuz.

Sözlerimi bitirirken, Hepinizi sevgiyle kucaklıyor ve sizlere yüksek hedeflerinize ulaşabileceğiniz başarılı, mutlu bir kez daha hayırlı bir sezon geçirmenizi diliyor, Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Herşey gönlünüzce olsun" dedi.

Konuşmaların ardından açılış programı Ezgi Resort Hotel'de Kırklareli TFFHGD tarafından verilen yemek ile son buldu.