Kırklareli Halk Pazarı kışlık sezona girdi

Kırklareli Halk Pazarı kışlık sezona girdi

Kırklareli'nde dün kurulan Çarşamba Pazarı’nda pazarcı esnafı iş yapma umuduyla tezgahlarını açtı. Havanın soğuk olmasından dolayı vatandaşın pazara ilgisi azdı. Sonbahar mevsimi için sezonluk ürünler tezgahlardaki yerini aldı. Kışlık kazak, hırka, mont, kaban vs. kıyafetler vatandaşın beğenisine sunuldu.

Yeni sezon kotlar piyasada

Kırklareli pazarcı esnafı Mutlu Kırdök yeni sezon ürünlerin piyasaya sürüldüğünü belirterek birbirinden güzel bayan kotları tezgahında sergiledi. Kırdök kot satışı ile yaptığı konuşmada satışların iyi olduğunu kaydetti. Kot'a olan ilginin her hafta beklenenin üzerinde olduğunu söyleyen pazarcı esnafı piyasada Kot'a olan talebin hiçbir zaman düşmediğini dile getirdi.

Kışlık kaban, mont, hırka sezonu açıldı

Çarşamba Pazarı’nda kışlık giyim ürünlerine vatandaşın yoğun ilgisi gözlendi. Yazlık sezonu kapayan pazarcılar, kışlık sezona başladı. Kışlık sezonun açılmasıyla birlikte pazarcı esnafı kar yapma umudunu giyim ürünlerine bağladı. Fiyat olarak dükkanlara oranla % 50 indirimde satışa sunulan kaban, hırka, mont, süveter, kazak, eşofman gibi ürünler pazarcıların ekmek kapısı oldu. Yeni sezon mallar vatandaşın ilgi odağı olurken özellikle öğrenci velileri kışlık mont ve kabanlara yoğun ilgi gösterdi.

Muz'un kilosu düştü

Kırklareli Pazarı'nda bu hafta bazı meyve ve sebzelerin fiyatları oldukça iyiydi. Muz'un kilogram fiyatı 3 TL' ye kadar düştü. Fiyat düşüşünce muz bu haftanın en fazla ilgi gören ve satılan meyveleri arasında yer aldı.

Elma, portakal, mandalina sakız parasına

En çok ilgi gören kış meyvelerinin başında gelen elma, portakal ve mandalinanın fiyatları uygun olunca, vatandaş portakal, mandalina tezgahlarına yoğun ilgi gösterdi. Kış aylarında tüketilmesi uzmanlar tarafından sıklıkla tavsiye edilen turunçgiller vatandaşın dolabında daha şimdiden yer buldu.

Alım gücü gittikçe düşüyor

Kırklareli Merkez’de her çarşamba günü açılan halk pazarında işler durma noktasına geldi. Pazarcı esnafı fiyatların ucuz olmasına rağmen vatandaşın alış-veriş yapmadığını söylüyor.

Pazarda, dağ çileği 3-4 TL, karpuz 1 TL'den tezgaha çıkarken, sebze fiyatları da 50 Kuruş ile 1,5 TL arasında değişiyor.

Limon ise 3 TL'den satılırken, vatandaş ihtiyacı olan limonu artık eskisi gibi kiloyla almak yerine tane ile alıyor.

Sebze ve meyve fiyatlarının geçen yıla göre aynı olduğunu belirten pazarcı esnafı satıştan umduğunu bulamıyor. Satıcılar, "fiyatlar gerçekten çok ucuz. Ama kimse ilgi göstermiyor. Bununda tek nedeni vatandaşın cebinde parasının olmamasıdır" şeklinde konuştu.

Zorunlu gıda ihtiyaçlarını karşılamak için pazaryerinde gezinen vatandaşlar ise, fiyatların ucuzluğuna karşın alış- veriş yapamadıklarını söylediler.

Sebze-meyve bollaştı ucuzluk geliyor

Kış sebze ve meyvelerinin bahçede fiyatının düşerken, bunun fiyatlara yansıması bekleniyor.

Ülke genelinde etkili olan yağışlar sayesinde bu kış portakal ve mandalinanın yanı sıra ıspanak, karnıbahar, pırasa gibi kış sebzelerinin bol olacağı, bu durumun da fiyatların düşmesine yol açacağı bildirildi. Sebzeciler, meyveciler elma, portakal, mandalina ve greyfurt gibi kış meyvelerinin kilosunun daha şimdiden düşük olmasının sebebini yağışlara bağlıyor. Birkaç hafta içinde uygun fiyatların pazara yansıyacağını belirten satıcılar satışların daha da artacağını umuyorlar.

Ayrıca pazarcı esnafı kış meyve-sebzeleri açısından bereketli bir dönem yaşadıklarını, ancak fiyatlarının bu kadar düşmesinin üreticiyi zor durumda bırakacağını söylediler.