Kırklareli Hareketi Derneği'nden burs alan öğrenciler akşam yemeğinde bir araya geldi

Kırklareli Hareketi Derneği'nden burs alan öğrenciler akşam yemeğinde bir araya geldi

Kırklareli Hareketi Derneği tarafından 5 yıldan bu yana ilimizdeki üniversitelerde okuyan öğrencilere verilen burs kapsamında Kırklareli Hareketi Derneği üyeleri, burs programına katılan kurum ve kuruluş temsilcileri ve burs alan öğrenciler 14 Temmuz Salı günü düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldiler.

Saat 20:30’da Kırklareli Hareketi Derneği’nde gerçekleşen programa AKP Milletvekili A. Gökhan Sarıçam, CHP Milletvekili Turgut Dibek, 55. Mekanize Tugay Bölüğü Komutanı Ahmet Baki Erdoğan, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Vali Yardımcısı Abdurrahman Inan, Il Milli Eğitim Müdür Vekili Yasin Özdil, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Ünlü Perküsyon Sanatçımız Burhan Öçal, Il Genel Meclisi Başkanı M. Tuna Soykan, Kırklareli Üniversitesi Genel Sekreteri Ergün Erbay, DSP Il Başkanı Yaşar Mert, AKP Il Başkan Yardımcısı Erhan Buzol, öğrenciler ve çok sayıda hayırsever kurum ve vatandaş katıldı.

Kırklareli’nin yetiştirdiği en ünlü sanatçılardan olan Perküsyon üstadının bu önemli gecede yer alması programa renk kattı. Program Dernek bünyesinde öğrencilere verilen bursların istatistiklerinin yer aldığı slayt sunum ile başladı. Yapılan slayt sunumunun kabinde açılış konuşma gerçekleştiren Kırklareli Hareketi Derneği Başkanı M. Tuna Soykan; “Kırklareli Hareketi Derneği’nin başlangıçtan bu güne slayt gösterisi eşliğinde kısa bir öyküsünü sunmaya çalıştık. Sivil bir girişim. Kırklareli’de bu girişim sayesinde bir platform oluşsun ve burada herkes kendini ifade edebilsin istedik. Yola çıktığımız şey buydu. Herkes, her sivil toplum kuruluşu, her parti,  gelsin burada Kırklareli ile ilgili sorunları ifade edebilsin istedik. Yaratmak istediğimiz zemin buydu. Bu güne kadar bunların bir kısmını yapabildik. Yeterli oldu, olmadı. Ama üniversite ile ilgili yola çıkıldığı gün belki bir fantezi diye bakıldı. Ama kısmet oldu. Kırklareli Üniversitesi kuruldu. Kırklareli Üniversitesi’nde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu arada Kırklareli Üniversitesi yasası çıkmasında katkısı bulunan öncelikle iktidar partisi Milletvekili A. Gökhan Sarıçam’a teşekkürü borç biliyorum.

Değerli konuklar, bu zeminde bir çok şey konuşulmalı. Bugünlerde de konuşulacak çok şey var.

Ben burada güzel bir iş yaptık diye düşünüyorum. O güzel iş yapanları da burada biraraya getirerek burada bir teşekkür edelim istedim. Hem de böyle müzikli bir gece yaşayalım.  Daha çok öğrencilerimizden istediğimiz şu; Bizler buradan geçtikten sonar bu kurumsallığı Kırklareli’ye kazandırıp, sürdürsünler. Kırklareli eğitime gerçekten çok büyük önem veren bir kent.  Yıllardır üniversite yerleştirmede 3 yıl üst üste birinci olduk. İnşallah bu senede aynı başarıyı yakalarız diye düşünüyorum. Ben daha fazla vaktinizi almadan katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. İlerleyen saatlerde size bu gecenin anısına bir şükran belgesi sunmak istiyoruz. Lütfen bunu kabul edin. Saygılar, sevgiler sunuyorum.” dedi.

Kırklareli Hareketi Derneği Başkanı M. Tuna Soykan’ın gerçekleştirdiği açılış konuşmasının ardından iki yerel sanatçının sahne alması ile müzik ziyafeti başladı. Program daha sonra ise burs alan öğrencilere destek olan kişilere plaket ve şükran belgelerinin verilmesiyle devam etti. 1000 YTL ve üzeri destek yapan kişilere plaket, 1000 YTL’nin altında destek verenlere ise şükran belgesi verildi. Destek veren kişi ve kurumlara plaket ve şükran belgelerini sırasıyla Vali Yardımcısı Abdurrahman Inan, 55. Mekanize Tugay Bölüğü Komutanı Baki Erdoğan, Perküsyon Sanatçımız Burhan Öçal, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, AKP Milletvekili A. Gökhan Sarıçam, CHP Milletvekili Turgut Dibek, Kırklareli Üniversitesi Genel Sekreteti Ergün Erbay, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Il Milli Eğitim Müdür Vekili Yasin Özdil ve Il Genel Meclisi Başkanı M. Tuna Soykan verdi.

Burs programına destek verenlere plaket ve şükran belgelerinin verilmesinin ardından program, Kırklareli Hareketi Derneği korosu tarafından katılımcılara verilen güzel bir müzik ziyafeti ile son buldu.