"Kırklareli, iktidar partisi için okyanustaki bir damla gibidir"

'Kırklareli, iktidar partisi için okyanustaki bir damla gibidir'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bağdan geçtiğimiz Perşembe akşamı saat: 20:00’de Karahıdır Mahallesi’nde 6 kıraathaneyi ziyaret ederek, Karahıdırlılar’ın desteğini istedi. Karahıdır Mahallesi halkı ile bir araya gelen Bağdan yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Bağdan’ın yanı sıra ziyerete AKP Merkez Ilçe Başkanı Hamit Orakçı, Gençlik kolları üyeleri ve bazı teşkilat mensupları katılım gösterdi. Bağdan “Biz Kırklareli’ne ekonomik yatırımlar istiyoruz. Gelin kuru inadı bırakalım, bir olalım. 40 seneden bu yana inat yapıp da bir defa olsun iktidar partisini seçmedik. Artık bu kısır döngüler kurtulma zamanıdır.” diyerek Karahıdır Mahallesi’ni iktidar çatısı altında toplanmaya davet etti. Belediye’nin 18 Milyon Türk Lirası borcu olduğunu ve 3- 4 ay sonra hizmeti değil, çalışanlarına maaşlarını bile veremeyecek hale geleceğini dile getirdi.

Yıllardır iktidar partilerinin seçerek kalkınan illere örnek olarak Kayseri’yi gösteren Bağdan; ”Kayseri’nin her daim iktidar partisini desteklemesi sonucu bu gün bu gelişmiş ve çağdaş konuma geldi” dedi. Sırasıyla Karahıdır Mahallesi’nde gezdiği kahvehanelerde kendisine getirilen şişe sular için de Bağdan; ”Benim zamanımda şişe suyu nedir bilmezdik. Hepimiz suyumuzu çeşmeden içerdik. Ama şimdi ne oldu? Arıtma tesislerindeki bakımsızlık yüzünden sularımız bu hale geldi. Başkalarına topu atmakla bu işler yürümez. Bu tesislerin bakımı her daim yapılmalıdır” dedi.

“Sekiz proje ile Trakya’da tek olacağız”

Bağdan Mahalle halkına seslenerek, AKP’den Belediye Başkanı seçilmesi ile Trakya’da bu güne kadar hiç bir il ve ilçede yapılmamış olan 8 projeyi hayata geçireceğini dile getiren Bağdan; ”Öncelikle bizim gençlerimize iş ve aş vermemiz lazım. Bunun için de sayın Başbakanımızdan Kırklareli’ne çok büyük yatırımlar alacağımızın sözünü aldık. Yapacağımız sekiz proje ile Trakya’da tek olacağız. Hükümetimizin de desteğini alarak Kırklareli’ne yatırım yağar.

Seçim yasaklarının kalkması ile bu sekiz projeyi sizlerle yine bu kahvehanelere gelerek sinevizyon eşliğinde teker teker göstereceğiz. Onun için bu yerel seçimler Kırklareli’nin kaderini belirleyecektir. Bu fırsat bir daha elimize geçmez. Gelin bunu hep beraber değerlendirelim. Karahıdır’ın bütün problemlerini çözeceğiz. Ben de bir Karahıdırlı sayılırım. Başkan olmadığım dört yıldan bu yana sizleri defalarca ziyaret ettim” dedi.

“Kırk senedir ileriye gideceğimize geri gidiyoruz”

Gezdiği kahvehanelerde Karahıdırlılar’ın yoğun ilgisi ile karşılaşan Bağdan, mahalle halkının da dertlerini dinledi. Karahıdır Mahallesi’ndeki Karahıdır Korusu yolunun ve köyün içinden geçen Inci Dere’nin kapatılmasını isteyen mahalle halkına bu problemlerin çözüleceği sözünü veren Bağdan; “Yeterki bir çatı altında toplanalım. Hizmet konusunda kimsenin şüphesi olmasın. Kırk senedir Kırklareli ileri gideceğine daha çok geriye gidiyor.

Çekişe çekişe hiç bir yere gelemedik. Gelin bu seçimlerde particiliği bırakalım, birlik beraberlik içinde yürüyelim. Kırklareli sevdalılığı farklı bir şeydir. Amacımız Kırklareli’ne bir şeyler bırakmaktır. Kayseri’yi görüyorsunuz. Iktidar partisinden yıllardır belediye başkanı seçtiler. Kayseri şu anda Türkiye’nin hem şehircilik açısından hem ekonomi açısından en gelişmiş illerinden bir tanesi. Gelin şu kuru inadı bırakalım.

CHP’ye oy verdiniz. Belediye’yi batırdı. Ne yaptı Karahıdır’a soruyorum? Gelin bir dönem olsun iktidar partisinden Belediye Başkanlığnı çıkaralım. Eğer bu Kırklareli’nin böyle bir hükümet döneminde tarihini değiştiremezsem,  sizler değil; Allah benim tarihimi değiştirsin” dedi.

“Kırklareli’ne 3 Milyon Türk Lirası hibe para getirmiştim”

Bağdan konuşmasına şöyle devam etti;

“Değerli arkadaşlarım yıllardan beri Kırklareli siyasi çekişmeler neticesinde bir türlü bir yere varamadı. Hala kasaba şeklinden çıkmadık ve şehir şekline giremedik. 1999-2004 yılları arasında üçlü koalisyon döneminde bile tüm partilerin bakanlarının hepsinin imzasını alarak, Kırklareli’ne 3 Milyon Türk Lirası hibe para getirdim.

Şimdi Iktidar partisi için Kırklareli Okyanus’ta bir damla su gibidir. Sayın Başbakanımızın sözünün arkasında durduğuna adım kadar eminim. Kırklareli’nin ekonomisi zayıf olduğu için yatırımların olmadığı ve işsizlik oranının çok olduğunu Başbakınımıza ilettim. Kırklareli’ye ekonomik yatırımların kaydırılmasını istiyoruz dedim. Başbakanımız’da “Kırklareli bizim için çok ufak, uçururuz, ekonomik olarak da kalkındırırız.” dedi. O zaman Kırklareli’yi uçurmaya ben de varım, dedim.”

Bağdan daha sonra ziyaret ettiği kahvehanelerde mahalle halkına da sorularının olup olmadığını sordu. Bir vatandaş sorusunda “Inci dere için bir ıslah planınız var mı?” sorusuna; “Hükümeti arkanıza alırsanız. Bu derenin ıslahı çok kolay olur. Ama şu anki belediyenin gücüyle olmaz. Belediye Başkanlığı’na seçilmemiz ile birlikte Kırklareli’ne hizmet yağdıracağız. Kırklareli’ni kasaba görünümünden kurtararak modern bir şehir haline getireceğiz. “dedi. Karahıdır Mahallesi Meydanı’ndan başlayarak 6 kahvehaneyi sırasıyla gezen Bağdan ve partililer, Karahıdırlılar’ın ilgi ve desteği ile mahalleden ayrıldı.