Kırklareli Il Genel Meclisi'ndeki polemiğin galibi kim; CHP mi, yoksa AK Parti mi?

Kırklareli Il Genel Meclisi'ndeki polemiğin galibi kim; CHP mi, yoksa AK Parti mi?

Kırklareli Il Genel Meclisi’nde son zamanlarda iki grup arasında soğuk rüzgarlar esiyor. Özellikle Ağustos ayı birleşiminde Yurdaer Ulus ve Hasan Dağ arasında başlayan karşılıklı atışma ve tartışmalar Eylül ayı birleşimlerinde de devam etti. Başkan M. Tuna Soykan’ın Yurdaer Ulus ve Hasan Dağ her kürsüye çıktıklarında ‘polemiğe maal verecek konuşmalar yapmayın sözünü hatırlatmasına karşın tartışmalara yine de engel olunamıyor.

Kırklareli Il Genel Meclisi’nin Eylül ayı beşinci ve son birleşiminde Yurdaer Ulus ve Hasan Dağ arasında yaşanan bu polemikler etkisini biraz daha artırarak diğer meclis üyelerine de yansıdı. Birey atışması olmaktan çıkıp grup atışmasına dönen tartışmalarda, AK Parti meclis üyesi Yurdaer Ulus’un “siz bizim 5 yılda yaptığımız hizmetleri 15 yılda yapamadınız ” sözü buna en büyük etken oldu.

Meclis üyesi Hasan Dağ 2010 yılı yatırım porgramı ve bütçesini açıklaması sonrasında Il Genel Meclisi’ne gelen paralardan kesinti yapıldığını ve Kırklareli Il Genel Meclisi’ne gelecek olan paraların Köydes ve Beldesler harcandığını söylemesi üzerine konuşan Yurdaer Ulus Türkiye genelinde Il Genel Meclis Başkanı ve üyelerinin en fazla AK Partiden olduğunu söyleyerek Hasan Dağ’ın görüşüne katılmadığını insanın kendi kendine kurşun sıkması gibi bir durumun söz konusu olmayacağını söyledi. Kırklareli’nin hiç göremeyeceği yatırımları AK Parti hükümeti döneminde 5 yılda gördüğünü dile getiren Ulus “Bizim beş yılda yaptığımız hizmetleri Kırklareli hiç göremezdi. Siz bizim 5 yılda yaptığımız hizmetleri 15 yılda yapamadınız.” demesi üzerine konuşan meclis üyesi Hasan Dağ yapılan hizmetlerin hiç birine karşı olmadıklarını fakat bunların burada doğru yansıtılması gerektiği ve yapılan işlerin usulüne uygun olarak yapılması gerektiğini ifade ederek “Geçtiğimiz dönem duble yol konusunda mecliste karar alındı. Birincisi duble yol yapmak Il Genel Meclisi’nin görev ve yetkileri arasında değildir. Kanalizasyonu olmayan köylere parke taşı yapılıyor, biz buna karşı değiliz. Ancak bu işlerin doğru yapılması gerekiyor. Şimdi parke taşı yapıldı, kanalizasyon geçeceği zaman parket taşlarından eser kalmayacak.” dedi.

Yurdaer Ulus’un “siz bizim 5 yılda yaptığımız hizmetleri 15 yılda yapamadınız” sözüne cevap vermek amacıyla söz alan 1999-2004 yıllarında da Kırklareli Il Genel Meclisi’nde görev yapan Çetin Şinikoğlu “Yurdaer Bey’in konuşmalarına katılmıyorum. Kendisi onların yılında daha fazla hizmet yapıldığını söyledi. Bizim dönemimizde yapılan hizmetler bellidir. Bu yapılan hizmetlerin kayıtlarını Il Özel Idaresi’nden bulabilirsiniz. Biz Il Genel Meclisi’ni para dolu bir kasayla bıraktık. Fakat şimdi bu kasadan eser kalmamış. Siz bu hizmetleri değil 5 yılda, bizim yaptığımız hizmetlere 15 yılda ulaşamazsınız.” dedi.

Şinikoğlu’nun sözleri üzerine ortam iyice gerelirken söz alma gereği duyan Yurdaer Ulus “Yapılan hizmetler herkes tarafından görülmektedir. Biz geçen yıl çok büyük projeler ve hizmetler yaptığımıza inanıyoruz.

Hasan Bey’in dediği gibi bir durum söz konusu değildir. Bir köyden kanalizasyon geçirmek o kadar zor değil. Bunun için parke taşlarının tümünün sökülmesi gerekmiyor. Kırklareli’nin huzurunu kaçıracak konuşmalara maal vermemeliyiz.” şeklinde cevap verdi.

Yurdaer Ulus’un konuşması sonrasında günün belki de en dikkat çekici ve önemli konuşmasını Aydın Karakoç yaptı. Yapılan bu konuşmalara karşın grubunu savunmak ve AK Parti grubuna cevap vermek amacıyla söz alan Aydın Karakoç Yerelden genel bütçeye katkı sağlayan iller arasında Kırklareli’nin dördüncü olduğunu, fakat buna rağmen yerelde yapılacak olan hizmetlerin genele gittiğini söyledi. Aydın Karakoç’un en dikkat çekici konuşması ise “Arkadaşlar AK Parti hükümeti diyor ki, kendi paranızı kendiniz bulun. Bundan sonra bizlere para gelmeyecek. Böyle bir gidiş ve yaşanan bir gerçek var. Biz önümüzdeki yıl için planlarımızı buna göre yapmalıyız.” dedi.

Yine meclis üyesi Nedim Orcan AK Parti’nin ayrımcılık yaptığını ifade etmek istediği konuşmasında “Geçtiğimiz günlerde bir grup arkadaş toplanarak Evrensekiz Beldesi’ne gittik. Bir süre burada oturarak arkadaşlar ile sohbet etme imkanı bulduk. Burada yaşanan bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Ahmetbey ile Evrensekiz arasından otoyol geçiyor. Bu otoyol’un Ahmetbey Beldesi’ne kalan kısmı yapıldı. Evrensekiz Beldesi’ne olan kısmı ise yapılmadı. Bunu Yurdaer Bey’e sormak istiyor ve niçin böyle bir uygulama yapıldığını, bir yerin yapılıp diğer yerin yapılmadığını öğrenmek istiyorum.” dedi.

 Il Genel Meclisi’nin Eylül ayı son birleşimi her iki grup arasında yaşanan bu tartışmalar ve polemikler ile devam etti.

Vatandaşın merak ettiği şey ise; Kırklareli’ne yapılan hizmetler!