Kırklareli İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı dördüncü birleşimi dün gerçekleştirildi

Kırklareli İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı dördüncü birleşimi dün gerçekleştirildi

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı dördncü birleşimi dün Kırklareli İl Özel Idaresi toplantı salonunda yapıldı. Saat 10.30’da yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda İl Özel Idaresi’nin 21/05/2009 tairh ve 1234 sayılı, İl Özel Idaresi emrinde sürekli işçi kadrosunda düz işçi olarak görev yapan olarak görev yapan Salih Arınan’ın emekliye ayrılmasından dolayı kadrosunun iptal edilmesi teklifi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra ise gündemin dördüncü maddesi olan Il Özel Idaresi’nin 01/06/2009 tarih ve 1239 sayılı, İl Özel Idaresi emrinde sürekli işçi kadrosunda işçi olarak görev yapan Şirin Akgün’ün iş akdinin fesh edilmesinden dolayı kadrosunun iptal edilmesi teklifi görüşülerek meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Toplantı ,gündemin beşinci maddesi olan CPMR (Avrupa’nın deniz kıyısı olan ülkeler) hakkında verilen önergenin görüşülmesiyle devam etti. Madde ile ilgili olarak konuşan meclis üyesi Aydın Karakoç “Bu konuda ilimizde yapılan çalışma var mı? Konu ile ilgili olarak Valilikte görev yapan Avrupa Birliği Büro Temsilcisi Ruhi Eray beyin buraya davet edilerek bizlere bilgi vermesini istiyoruz.” dedi.

Il Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan’da “Bu konu ile ilgili olarak yeterli bilgimiz yok. Konuyla ilgili teknik donanımı olan bir yetkilinin bizleri bilgilendirmesi gerekiyor. Kırklareli Valiliğinde görevli Avrupa Birliği Işbirliği Büro Temsilcisi Ruhi Eray’ın Ağustos ayı toplantısına davet ederek konu ile ilgili bilinmeyenleri öğreniriz.” dedi. Gündemin beşinci maddesi daha sonra meclis üyelerinin kararıyla Ağustos ayı meclis toplantısına ertelendi.

Kırklareli Il Genel Meclisi’nin dördüncü birleşimi beşinci maddenin görüşülmesinin ardından son buldu. Il Genel Meclisi’nin Haziran ayı beşinci ve son birleşimi bugün saat 10.00’da gerçekleşecek.