Kırklareli İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı ilk birleşimi dün gerçekleştirildi

Kırklareli İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı ilk birleşimi dün gerçekleştirildi

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı ilk birleşimi dün gerçekleştirildi. Meclis üyeleri, bu toplantıda; 2008 yılı Denetim Komisyonu Raporu ve Faaliyet Raporu ile ilgili olarak bir slayt gösterisi eşliğinde detaylı bilgiler aldılar.

Saat 10.30’da İl Özel İdaresi, İl Genel Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantı, Tuna Soykan Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Yoklamanın yapılması ve geçen toplantıya ait tutanak özetinin okunup oy birliği ile kabul edilmesinin ardından gündemin üçüncü maddesine geçildi.

Bu madde kapsamında, İlimiz Vize ilçesi, Pazarlı İlköğretim Okulu yerinin satışının yapılarak, bedelinin İlköğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere irad kaydedilmesi teklifi görüşüldü. Meclis’te yapılan görüşmelerde, binanın atıl durumdan kurtarılması amacının güdüldüğü kaydedildi.     

Konu ile ilgili olarak söz isteyen, Meclis Üyesi Nail Özden; “Bu yer ile ilgili bir araştırma yaptık ve okulun Milli Eğitim Bakanlığı’na değil, Köy Muhtarlığı tüzel kişiliğine ait olduğunu öğrendik. Ayrıca söz konusu yer ile ilgili süren bir davanın olduğunu da tespit ettik. Yani bu bina daha önce İlköğretim Okulu hizmetlerinde hiç kullanılmamıştır” dedi.

Bunun üzerine Meclis üyesi Nedim Orcan önemli bir hususu hatırlatarak; “Pazarlı’daki bu binada hiçbir zaman İlköğretim hizmeti verilmedi. Bilindiği gibi İlköğretim 8 sınıfı kapsamaktadır. Ama burada verilen hizmet sadece İlkokulu kapsıyordu. Ayrıca; bu tür köylerimizde 1, 2 ve 3. sınıfların açılma durumu da vardır. Bu köylerde öğretim yapılmadığını göz önünde bulundurarak konuya yaklaşmalıyız” dedi.

CHP Grup Başkanı Hasan Dağ ise konunun farklı bir boyutunu göstererek, bu okulun satılması durumunda, yarın karşılarına başka okulların satımı ile ilgili taleplerin de çıkabileceğini söyledi. AKP Grup Başkanı Yurdaer Ulus da konunun dikkatle incelenmesi, Eğitim Komisyonu’nun detaylı bir çalışma yapması gerektiğini vurguladı.

Daha sonra, söz konusu gündem maddesi oy birliği ile Eğitim Komisyonu’na havale edildi.

Gündemin dördüncü maddesi kapsamında, 2008 yılı Denetim Komisyonu Raporu ve Faaliyet Raporu hakkında Meclis Üyelerine slayt gösterisi eşliğinde bilgiler verildi. Bilindiği gibi geçen ayki Meclis toplantısında bu konu ile ilgili olarak Katip Üye Aydın Karakoç bir talepte bulunmuş, konu Mayıs ayına havale edilmişti.

Işte bu kapsamda Il Özel Idaresi Strateji Geliştirme Müdürü Zeynep Suna Dalcalı ilk olarak 2008 yılı bütçesi hakkında Meclis üyelerini aydınlattı. Dalcalı daha sonra, tüm üyelere dağıtılan Faaliyet raporu ile ilgili olarak da bilgiler verdi. Bugün saat 10.30’da gerçekleşecek olan Mayıs ayı ikinci birleşiminde de, yeni Meclis 2008 yılı faaliyetleri hakkında bilgilendirilmeye devam edilecek.