Kırklareli Il Genel Meclisi'nin üçüncü birleşimi yapıldı

Kırklareli Il Genel Meclisi'nin üçüncü birleşimi yapıldı

2009 yılında Il Özel Idaresi bütçesinde kullanılmayan 630.000.00 TL işçi ücretleri tertibine aktarılacak.

Kırklareli Il Genel Meclisi'nin Ekim ayı üçüncü birleşimi dün Kırklareli Valiliği Atatürk toplantı salonunda yapıldı. Yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantı gündemin üçüncü maddesi olan Il Genel Meclisi'nin 06/10/2009 tarih ve 152 sayılı kararına istinaden, Il Özel Idaresi Bütçesinin muhtelif tertiplerinde kullanılmayarak artacağı anlaşılan toplam 630.000.00 TL ödeneğin alınarak işçi ücretleri tertibine aktarım yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Meclis Üyesi Hasan Dağ tarafından okunan rapor daha sonra oy birliğine sunularak kabul edildi.

Daha sonra ise gündemin dördüncü maddesinde yer alan Il Özel Idaresi'nin 05/10/2009 tarih ve 2326 sayılı mülkiyeti Il Özel Idaresine kayıtlı, ilimiz Babaeski Ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi Suyolu Sokakta bulunan, tapuda 59 pafta, 5 ada, 9 parsel, 1.099.00 metrekare yüzölçümlü taşınmaz yerinin, Babaeski Belediye Başkanlığı tüzel kişiliği adına 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmesi teklifi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesinin görüşülüp kabul edilmesinin ardından ise gündemin beşinci maddesi olan Il Özel Idaresi'nin 05/10/2009 tarih ve 4600 sayılı, ilimiz hizmet alanında bulunan ve karayollarına ait güzergah değişikliklerine istinaden envanter değişikliğinin yapılması teklifi görüşüldü. Konu ile ilgili olarak konuşan meclis üyesi Hasan Dağ "Bu yolların bizim envanterimize dahil edilmesi gerek. Bu konuyu geniş kapsamlı çalışmak üzere Imar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesini istiyorum. Ama bütün envanterler ele alınarak çalışma yapılsın." Dedi. Madde daha sonra oylamaya sunularak kabul edildi.

Beşinci maddenin görüşülmesinin adından ise gündemin altıncı maddesi olan Kırklareli Il Özel Idaresi'nin 2010 yılı yatırım programı ile ilgili ihtisas komisyonları tarafından hazırlanan raporların görüşülmesi maddesi Il Genel Meclisi Başkanı M. Tuna Soykan tarafından bugün yapılacak olan Ekim ayı dördüncü birleşimde görüşülmesini talep ederek oy birliğiyle kabul edildi.

Son olarak ise gündemin yedinci maddesi olan Il Genel Meclis Üyesi Çetin Şinikoğlu tarafından, ilimiz Pınarhisar Ilçesi Islambeyli Köyünde, köy merasına stabilize yol yapılarak izinsiz olarak inşa edilen yapıların yeniden incelenmesi hususunda verilen sözlü önerge görüşüldü.

Madde ile ilgili söz alan Çetin Şinikoğlu "Bu konuda kendi bölgemden orada yaşayan köylü vatandaşların şikayetleri geldi. Köy meralarına stabilize yol yapılması yasak denildi fakat yapıldığını gördük. Bu son derece yanlış birşey. Ben böyle bir şikayet duyup ta buraya getirmesem olmazdı. Bununla ilgili olarak bir komisyon kurularak inceleme yapılmasını ve bu durumun yasal olup olmadığının araştırılmasını istiyorum." Dedi.

Çetin Şinikoğlu'nun konuşmasının ardından ise Hasan Dağ söz alarak "Böyle önemli bir konuyu gündeme taşıyan arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Meralarımız arazilerimize nasıl yok oluyor görüyoruz. Bu maddeyi Çeşitli Işler Komisyonuna havale edelim." Dedi. Yapılan görüşmelerin ardından maddenin havale edilmesi kabul edilerek Kırklareli Il Genel Meclisi'nin Ekim ayı üçüncü birleşimi son buldu.