Kırklareli İl Hakem Komitesi Belirlendi

Türkiye Futbol Federasyonu, Hakem İşleri Müdürlüğünün 24.08.2009 tarih ve 23-09/803-11554 Sayılı, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan imzalı yazısı ile Kırklareli İl Hakem Kurulunun yeni oluşumu Sezai Akçan Başkanlığında görev yapmak üzere Haşim Pazar, Ahmet Çetin, Necmi Altıntaş ve Oğuz Pehlivan diğer üyeler olarak görevlendirildi.

 

HABER MERKEZİ


*Sezai Akçan kimdir?
Kırklareli İHK Başkanı Sezai AKÇAN 1962 yılı, Kırklareli doğumlu, Lise Mezunu olup halen Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Servisinde ilimiz sporuna hizmet vermeye çalışmaktadır. 1977 yılından itibaren Kırklareli'nde sırasıyla o zamanki adıyla Yıldızlar Bölge Karması, Gençlergücü, Kırklareli Spor ve Kırklareli Sanayi Spor Kulüplerinde futbol oynamıştır.
1987 yılı Haziran ayında TFF Hakem Hocası Kemal AKAY Yönetiminde Kırklareli'nde açılan Aday Hakem Kursundan mezun olmuş, 1988 yılı Mayıs ayında İl Hakemliğine, 1989-1990 sezonunda TFF Klasman Yardımcı Hakemliğine girerek aralıksız 7 (Yedi) Sezon 1995-1996 Sezonu sonuna kadar İlk 3 ( Üç) yılı mecburi yardımcı hakemlik olmak üzere o zamanki adıyla CKH Havuzunda bulunarak TFF 2.Liglerde Yardımcı Hakemlik,3.Liglerde Hakemlik yapmıştır. Hakemlik yaptığı yıllarda Türkiye'de ilk defa 1989 yılında kurulan ve Genel Merkezi Eskişehir'de bulunan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneğinin, 1990 yılında Kırklareli'ndeki Şube oluşumunda kurucu üye olarak yer alıp bunu takiben 2 (iki) dönem Şube Olağan Genel Kurullarında seçilerek Şube Sekreterliği görevlerinde bulunarak hakem camiasına hizmet etmiştir.
Hakemliği bıraktıktan sonra Asli görevi ve Talimatlar gereği Kırklareli Futbol İl Temsilciliği bünyesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Temsilcisi olarak Kırklareli'ndeki Amatör ve Alt Yapı Tertip Komitelerinde Kurul Üyesi olarak, 2003 yılında 1 (Bir) dönem seçilerek Futbol İl Temsilcisi görevinde bulunmuştur.
2005-2006 Sezonunda Levent Bıçakçı'nm federasyon başkanlığında ülkemizde yeni kurulan Gözlemciler ve Temsilciler Kurulunun Kırklareli'ndeki ilk oluşumunda İl Gözlemci Kurulu Başkanı olarak atanıp 2 (iki) sezon bu kurula başkanlık yapmış olup hakem camiasına hizmetlerde bulunmuştur.
Başkan Sezai Akçan “Kırklareli’nde Hakemliğin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulduğu bu zor dönemde görevi üstlenmenin bilinci içinde olup, ekip olarak kuracağımız sistemli çalışmanın sonunda ilimiz hakemliğini hak ettiği yere taşımak arzusu ile çalışarak başarıyı yakalayacağımıza inanıyoruz, hakem kardeşlerimizin başarısı için ilimizdeki hakem gözlemcilerinin de katkı ve desteklerini alarak Futbol camiasmdaki başta Futbol İl Temsilciliği, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, kulüpler, idareciler, antrenörler, futbolcular, sahalarda fedakârca hizmet vermeye çalışan görevliler ve seyircilerden yerel basına kadar oluşan futbolun zincir halkasındaki herkesin verebildiği katkı, hoşgörü ve desteğiyle birlik ve beraberlik içinde bu işin en güzelini yakalamak adına hizmet vermeye çalışacağız” dedi. (ek)