Kırklareli İl Halk Kütüphanesi'ni ne kadar tanıyorsunuz?

Kırklareli İl Halk Kütüphanesi'ni ne kadar tanıyorsunuz?

Okumanın, bilginin, araştırmanın, üretmenin en verimli olarak gerçekleştirilebildiği yerler olan kütüphaneler, maalesef gerekli ilgiyi artık görmüyor.

Internetin de yaygınlaşmasıyla, zaten okumayan toplum, bu konuda daha da duyarsızlaşmaya başladı.

Günlük yaşamın karmaşasında, belkide önünden defalarca geçtiğimiz, ama farkına bile varmadığımız Il Halk Kütüphanesi, vatandaşlarımız tarafından ne derece tanınıyor bilmiyoruz. Ama biz sizler için kısaca kütüphanemizi tanıtmak istedik.

Kırklareli Il Halk Kütüphanesi 1976 yılından beri, faaliyetini şimdiki binasında, yani 2. Fevzi Çakmak Çıkmazı’nda 3 katlı yerinde sürdürmektedir. Zemin katta 16 yaş altı için çocuk bölümü, Atatürk Köşesi Salonu ve konferans salonu bulunan kütüphanemizin ikinci katında; idari odalar, 24 kişiye ayrıca 2 yazıcıyla hizmet verebilen internet bölümü ve konferans salonu bulunuyor. 3. kat ise yetişkinler bölümü için düzenlenmiş. Buradan ödünç kitap veriliyor. Pazar hariç hergün 08:30-17:30 saatleri arasında açık olan kütüphanede 9 personel görev yapmakta.

Konferans salonları 140 ve 70 kişilik kapasiteyle her türlü kültürel etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Yetişkinler bölümünde Türk ve Dünya edebiyatının seçkin eserleri ödünç verme bölümünde mevcut oluyor. Kütüphaneye üye olan herkes, bu bölümden istediği kitabı 15 gün süre ile ödünç alabilmektedir.

Kırklareli Il Halk Kütüphanesi’nde 43.520 adet kitap, 60’a yakın süreli yayın, 2, günlük gazete ve tüm yerel gazeteler süreli yayınlar salonunda bulunmaktadır.