Kırklareli Il Halk Kütüphanesi sizi, "Sanat Köşesi"ni görmeye davet ediyor

Kırklareli Il Halk Kütüphanesi sizi, 'Sanat Köşesi'ni görmeye davet ediyor

Kırklareli Il Halk Kütüphanesi’nde prestijli eserler, sergi katalogları, müze katalogları, sanatsal içerikli CD ve kasetler ile ünlü ressamların tablolarının yer aldığı bir sanat köşesi kuruldu. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu bilgiler verildi;

“Kütüphanelerin bilgi kaynaklarını koruma, eğitim ve boş zamanlan değerlendirme işlevlerinin yanı sıra birer kültür merkezi olmayı amaçlayarak, toplumun sanatsal ve estetik beğenisini geliştiren yazılı ve görsel kültüre yönelik çabalan da sergileyeceği dikkate alınarak Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce 81'i Il Halk Kütüphanesi, 19' u Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki Halk Kütüphaneleri olmak üzere, toplam 100 Halk Kütüphanesinde "Sanat Köşeleri" oluşturulmuştur.

Milli Kültür Ağımızın genişletilmesine katkı sağlayacak sanat köşelerinde, Bakanlığımız tarafından yayınlanmış Türk Kültür ve Sanat Dünyasına ilişkin prestijli eserler, sergi katalogları, müze katalogları, sanatsal içerikli CD ve kasetler ile ünlü ressamların tablolarına ait reprodüksiyonlar bulunmaktadır. Söz konusu materyaller kütüphanemizin yanı sıra, lokal, belediye salonları, kahve evleri gibi vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu kütüphane  dışı  mekanlarda  da sergilenecektir. 01/10/2009  tarihi   itibariyle kütüphanemizde sanat köşesi hazırlanmış olup, tüm halkımız davetlidir.”