Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü "Helikopter Ambulans Hizmetleri" konusunda bir basın bildirisi yaptı

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü 'Helikopter Ambulans Hizmetleri' konusunda bir basın bildirisi yaptı

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde Vize Devlet hastanesine göğüs ağrısı ile gelen bir hastanın helikopter ambulans ile sevk edilmesi hakkında bir basın bildirisinde yayınlayarak, sağlık ekiplerinin yapmış oldukları hizmet hakkında bilgilendirmede bulundular.

Bu konuda halkımıza bilgi vermek, amacıyla basın açıklamasında bulunmuşlardır. Yapılan basın açıklamasında şunlara yer verildi:

"HELIKOPTER AMBULANS VE PERSONELI YINE GÖREVININ BAŞINDAYDI"

26.06.2009 tarihinde saat 08.34 de İlimiz Vize Devlet Hastanesi Acil Servisine göğüs ağrısı şikayeti ile Vize 112 ekiplerince getirilen 78 yaşındaki Safvet CURA için yapılan ilk müdahaleden sonra Kardiyoloji Yoğun Bakım ihtiyacı doğmuştur.

Kırklareli 112 Komuta Kontrol Merkezince en yakın boş ünitenin Istanbul Ilinde bulunması neticesindei, Yoğun Bakım ünitesine en kısa sürede nakli için saat 08.46 da helikopter ambulans çağrılmıştır. Helikopter Ambulans ekibi saat:09.36 da Istanbul'dan hareket ederek, 10.14 de Kırklareli Vize futbol  sahasına  inmiştir. Saat 10.24 de kalkış yaparak 11.03 de Istanbul Yenikapı Helikopter  pistine inmiştir. Istanbul 112 acil sağlık ekipleri tarafından hasta Istanbul Haseki Eğitim ve Araştırma  Hastanesine nakledilmiştir. Hasta Kardiyoloji Yoğun Bakım Ünitesine yatırılarak tedavi altına alınmıştır.