Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü ile Trakya Üniversitesi arasında protokol imzalandı

Felç geçiren hastaların tedavisinde kolaylık sağlanacak * Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ile Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi arasında protokol imzalandığı bildirildi.



HABER MERKEZİ
Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ile Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi arasında, 4 Mart 2010 tarihinde Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran’ın makamında protokol imzalandı.
Protokol imza törenine; Rektör Prof. Dr. Enver Duran, Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Bilgin, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Hatice Gül, Üniversite Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yahya Çelik ve Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Talip Asıl katıldı.
İmzalanan protokolün amacı;  Edirne ve Kırklareli il ve ilçelerinde beyin krizine, inmeye maruz kalan ve felç geçiren  hastaların, başvurdukları il sağlık kurum ya da kuruluşlardan başlamak üzere organize bir şekilde damar açıcı tedavinin uygulandığı merkezlere yönlendirilmesi, transportu, en kısa sürede damar açıcı tedavinin uygulanmasının sağlanması için ilgili tüm birimler arasındaki eşgüdümü sağlamak, tedavi uygulanan merkez ve tedavi uygulayan personel sayısını artırmaya yönelik eğitimleri düzenlemek, merkezler arasındaki koordinasyonu sağlamak ve halkı bilinçlendirmeye yönelik eğitim ve tanıtım faaliyetlerinde bulunmak üzere Trakya Üniversitesi ile Edirne ve Kırklareli Valilikleri arasında yapılacak olan işbirliği ile ilgili usul ve esasları belirlemek olarak açıklandı.
Protokolün süresi 3 yıl olarak belirlendi ve süre sonunda değişiklik yapılmadığı takdirde protokol süresinin kendiliğinden uzaması kararı alındı.
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran bu protokol ile ilgili olarak; beyin krizine maruz kalan hastaların bu tür girişimler sayesinde yaşam kalitelerinin daha yüksek tutulmasının sağlanacağını ve ölüm oranlarının da bu sayede azalacağını ifade ederek, yapılan bu girişimden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. (s)