Kırklareli Iş Adamları Derneği geleneksel hale gelen 3. iftar yemeğini de Akkuş Kaya Hotel'de gerçekleştirdi

Kırklareli Iş Adamları Derneği geleneksel hale gelen 3. iftar yemeğini de Akkuş Kaya Hotel'de gerçekleştirdi

KIAD Kırklareli Iş Adamları Derneği tarafından mübarek Ramazan ayı dolayısıyla iftar yemeği verildi. 3 yıldan bu yana geleneği bozmadan Akkuş Kaya Hotel’de son derece nezih ve sıcak bir ortamda gerçekleşen iftar yemeği iş ve siyaset dünyasından çok sayıda kişiyi bir araya getirdi.

KIAD Başkanı Selim Kınalı ve Yönetim Kurulu üyeleri Yurdaer Ulus, Önder Güven, Levent Pamuk, Hakan Akbulut, Emre Yurdakul, Ersin Kırmızıtaş, Hakan Altun, Ilhamı A. Erdivanlı iftar yemeğine gelen davetlileri kapıda karşılayarak hoşgeldiniz dileklerinde bulundular.

KIAD tarafından düzenlenen iftar yemeğine Kırklareli Vali Yardımcısı Ismail Gültekin, AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli Belediyesi Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli Il Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Il Müdürü Gültekin Hadi, Kırklareli Müftü Yardımcısı Ismail Temel, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, PTT Baş Müdürü Servet Önder, Kırklareli Il Genel Meclis Üyesi Metin Güvenç, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı, Kırklareli eski Belediye Başkanı Cengiz Bağdan ve çok sayıda kişi katıldı.

Saat 19.55’te okunan akşam namazı ve patlayan top sonrasında oruçlar açıldı. Zengin bir yemek menüsü ile düzenlenen iftar yemeğinde gelen misafirler gördükleri ilgiden son derece memnun kaldılar.

Düzenlenen iftar yemeğinde mercimek çorbası, tas kebabı, pilav, tatlı, salata ve meşrubat çeşitleri yer aldı. Yemeklerin yenmesinin ardından ilk olarak bir konuşma gerçekleştiren KIAD Başkanı Selim Kınalı "Hepinize düzenlemiş olduğumuz geleneksel hale gelmiş olan iftar yemeğimize hoş geldiniz diyorum. Geçen sene yine aynı mekanda hep birlikte mübarek ramazan ayını karşılamıştık. Hep birlikte bu mübarek ayın bereketinden istifade etmiştik. Bu sene de yine inşallah bu mübarek ayın bereketini, rahmetini hep birlikte istifade eder ve burada hep birlikte oluruz. Gönüller bir, kapler bir şekilde bu rahmet ayını, bu bereket ayını hep birlikte yad ederiz inşallah. Hepinize hoş geldiniz diyoruz.” dedi.KIAD Başkanı Selim Kınalı’nın konuşması sonrasında Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan bir konuşma yaparak "Öncelikle Kırklareli Iş Adamları Derneği'nin geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğinde siz seçkin konuklarla, değerli insanlarla birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Hepinizin Ramazan aynı kutluyorum ve Ramazan ayının bolluk bereket getirmesini, kazanç getirmesini, ailenizle, sevdiklerinizle birlikte sağlık ve esenlik getirmesini diliyorum. Kırklareli Iş Adamları Derneği'ne de Kırklareli'ni tanıtmak anlamında da özellikle de yatırımcı iş adamlarını tanıtmak anlamın da başarılar diliyorum. Iyi akşamlar, afiyet olsun.” dedi.

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın konuşmasının ardından ise AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam bir konuşma yaparak "Çok sevgili hemşehrilerim, değerli iş adamı arkadaşlarım öncelikle hepinizin Ramazan'ı Şerifleri'ni kutluyorum. Oruçlarınızın kabul olmasını diliyorum. Rahmet, bereket ve merhamet ayı Ramazan ayının, sizlere Kırklareli'ne, ailelerinizle birlikte ülkemize dünyaya huzur, barış ve mutluluk getirmesini diliyorum. Inşallah hep birlikte sıhhat afiyet içinde Ramazan ayını kutlarız. Ramazan ayının devamında da Ramazan Bayramı'nı kutlarız, diye temenni ediyorum. Değerli hemşehrilerim; KIAD'ın düzenlemiş olduğu bu iftar yemekleri artık geleneksel bir hal aldı. Hatta mekan dahi geleneksel bir hal aldı. Ben de herhalde üçüncü KIAD'ın yemeğine katılışım, üçünü de aynı mekanda icra ettik. Yemeklerde gerçekten işletmenin ellerine sağlık. Gayet güzel. Biz bu konuda kendilerinden memnunuz. Umarım iş adamlarımızda ikram ettikleri yemeklerin haricinde, iş adamlarımıza yapmış oldukları katkılardan dolayı KIAD'tan memnundurlar. Benim memnun olacakları konusunda ciddi olumlu kanaatlerim var. Çünkü KIAD Kırklareli Iş Adamları Derneği, esasında Kırklareli için önemli bir fırsatın adı. Çünkü bir üst federasyonu olan marifet aracılığıyla Türkiye'nin 81 vilayetine ve dünya üzerinde belki de iki yüze yakın ülkede ve ticari merkezde hizmet gösteren bir yapı. Bu yapıdan istifade etmek isteyen iş adamları için bulunmaz bir fırsat. Bugün itibari ile eğer Çin'e gitmek istiyorum. Veyahutta adını duymadığınız Afrika ülkelerinden birine gitmek istiyorum. Orada bir ticari faaliyet yapmak istiyorum, dediğinizde KIAD aracılığıyla KIAD'ın üst federasyonu marifet aracılığıyla, onun bir üst federasyonu olan TUSKON aracılığıyla dünyanın her yerinde ticaret yapma oralarda kendi ülkenizdeymiş gibi rahat bir ortamda sermayenizi, kapitalinizi ve müteşebbislik imkanlarınızı sürdürme noktasında size ciddi destekler veriyor. O açıdan KIAD Kırklareli için ciddi bir şans. Bu akşam bir çok hemşehrimizle ilk defa iftar etme fırsatımız oldu. Bu fırsatı tanıdıkları için de kendilerine teşekkür ediyorum. Sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirterek hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.“ dedi.

Yapıaln konuşmaların ardından ise Kırklareli Müftü Yardımcısı Ismail Temel tarafından yemek duası okutularak KIAD tarafından verilene geleneksel iftar yemeği son buldu.