Kırklareli İş- Kur Müdürlüğü ile As- Bilge Özel Bilgisayar Kursu işbirliği ile düzenlenen "Bilgisayar İşletmenliği Kursu" na katılacaklar bugün belli oluyor

Kırklareli İş- Kur Müdürlüğü ile As- Bilge Özel Bilgisayar Kursu işbirliği ile düzenlenen 'Bilgisayar İşletmenliği Kursu' na katılacaklar bugün belli oluyor

Kırklareli İş- Kur Müdürlüğü ile As- Bilge Özel Bilgisayar Kursu ortaklığı ile düzenlenen Bilgisayar İşletmenliğinin 2. dönem kursları için elemeler dün yapıldı. Yapılan elemeler sonunda 20’şerli gruplar halinde, sabah ve öğleden sonra olmak üzere, iki kurs açılacak. Ilk dönemi iki ay önce açılan kurs çok büyük ilgi görüyor. Özel As- Bilge Bilgisayar kursu sahiplerinden Servet Bedir’de kursiyer seçici kurulunda yer alıyor.

Bedir, yapmış olduğu açıklamada Iş- Kur’la birlikte açmış oldukları kursun, iş garantili kurslar olduğunu dile getirirken, kursa katılan kursiyerlerin % 25’ine iş imkanı oluşturulduğunun da üzerine vurgu yaptı. Ayrıca bir önceki dönemde açılan kurslarda hiç bilgisayar bilmeyen bir kursiyerin 1 aylık süre zarfında otoket programıyla bir ev projesi çizebilir hale geldiğini dile getirdi.

Kırklareli’nde tek otoket programı öğreten kurs olduklarını da söyleyen Özel As- Bilge Bilgisayar kursu sahibi Servet Bedir her 20 kişilik kursta 10 kişiye bu proğramı öğretiyoruz dedi.

Bu kursların Kırklareli’ne ekonomik açıdan da çok büyük katkı sağladığı’nı da sözlerine ekledi. Kursiyer Seçici kurulun’da ayrıca Iş- Kur şefi Zafer Er ve Veri Hazırlama memuru Figen Demiray bulunmaktadır. Kurul kursa giren kursiyerlerin listesini Kırklareli Iş- Kur Müdürlüğü’ne bügün asacaklarını bildirdi.

Temmuz’un 13’ünde faaliyete geçmesi beklenen Bilgisayar İşletmenliği kursu 2 ay süre ile eğitim verecek. Kursiyer kişi başına net 15 TL ücret ödenecek. Iş- Kur bünyesinde açılan bu kurslar insanları hem eğitip, hem de ekonomik yönde az da olsa bir rahatlık sağlamaktadır. Ayrıca kursta başarılı olan kursiyerlere iş olanağı doğmaktadır.

Kırklareli, çevre köy ve ilçelerde açılan bu kurslara ilgi giderek daha yoğun hale gelmektedir. Kırklareli Iş- Kur Müdürlüğü tarafından açılan kursların, talepler doğrultusunda değerlendirmeye alınarak, devam ettirileceği de bildirildi.