Kırklareli Iş- Kur ve As Bilge Bilgisayar Kursu işbirliği ile yapılan bilgisayar eğitimi sona erdi

Kırklareli Iş- Kur ve As Bilge Bilgisayar Kursu işbirliği ile yapılan bilgisayar eğitimi sona erdi

Iş- Kur’un Kırklareli’nde As- Bilge Bilgisayar kursu ortaklığı ile iki ay süreyle düzenlemiş olduğu Bilgisayar kursu sona erdi. Iki ay boyunca sabah ve öğlen olmak üzere 20’şerli iki grup halinde düzenlenen kursta eğitimler tamamlanmış oldu.

Başarılı bir eğitim dönemi geçirdiklerini dile getiren Bilgisayar öğretmeni Burcu Can öğrencilere faydalı olduklarını ifade ederken, iki ay boyunca kursiyerlere windows xp, genel bilgiler, word, exel, power point, internet ve Autocad eğitimi verdiklerini söyledi. Can, verimli bir dönem geçirdiklerini de sözlerine ekledi.

Kurs bitiminin son gününde arkadaşlarına veda eden öğrenciler ise yapmış oldukları pasta ve böreklerle de kendilerini ödüllendirdiler.

Işsizliğe karşı, istihdam paketlerinden biri olan ve Iş-Kur'un Kursları arasında yer alan bilgisayar kursu iki ay boyunca sabah 09:00/ 12:30, öğleden sonra 13:30/16:00 saatleri arasında devam etti. Bilgisayar kursuna katılan kursiyerlere kurs müddetince Kırklareli Iş- Kur Müdürlüğü tarafından 15 TL ödeme yapıldı. Devletin geçici istihdam paketleri arasında yer alan kurs boyunca kursiyerler hem bir meslek öğrendiler, hem de kriz ortamında evlerine ekmek parası götürdüler.

Bu tür kursların işsizlikten bunalan vatandaşlara çok yararlı olduğunu belirten kursiyerler, burdan almış oldukları eğitimin iş arama ve bulma döneminde faydasını göreceklerini ifade ettiler.

Kırklareli Iş-Kur Müdürlüğü de piyasa araştırmasından sonra Kırklareli'ne daha bir çok alanda kurs açacaklarını bildirdi.