"Kırklareli-İstanbul yolunun, 3. Boğaz Köprüsü yoluyla alakası yok"

'Kırklareli-İstanbul yolunun, 3. Boğaz Köprüsü yoluyla alakası yok'

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3. köprü konusunda bir basın toplantısı yaptı. Yıldırım, 3. köprüyle ilgili sorular üzerine, 40 yıllık Kırklareli-Istanbul yolunun köprü yolu gibi gösterildiğini, ancak böyle bir şey olmadığını söyledi.

1994'te başlayan, ancak 2000'e kadar kamulaştırma problemleri ve ödenek ayrılamaması nedeniyle devam edilemeyen eski Istanbul yolunun 45 kilometresinin bölünmüş yol haline getirilme ihtiyacı doğduğunu belirten Yıldırım, şu anda bu çalışmanın yapıldığını ve 25 kilometresinin bitirildiğini aktardı.

Çalışma yapılan yerin eski Istanbul-Edirne yolunun Kırklareli-Istanbul kısmı olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Orası D-20 yoludur.

Bu yolun 3. Boğaz Köprüsü yolu ile uzaktan yakından alakası yoktur" dedi.

Yıldırım; "Bunlardan en önemlisi, köprü ve yolların güzergahlarının ilgili belediyelerin imar planlarına işlenmesidir. Ilçe belediyelerinde 1/1000, il belediyelerinde 1/5000'lik planlara işlenmesidir. Bu planlara işleme olayı gerçekleşmeden söyleyeceğimiz her şey bir spekülasyona kapı aralar. Bizim şu anda geldiğimiz aşama, muhtemel güzergah çalışmalarının hepsi tek tek çalışıldı, artı ve eksileri ortaya konuldu. Şu anda üzerinde karar kılınan güzergah için il ve ilçe belediyelerine planlara işlenmesi talebiyle müracaat edildi. Buralardan olurlar çıkmadan benim güzergah açıklamam bir emrivaki olur. Asıl yanlış oradadır" dedi. 

Yıldırım, bir gazetecinin, "Kırklareli-Istanbul yolu mantıken 3. köprüye bağlanacakmış gibi görünüyor" şeklindeki sözlerine üzerine de "Başlama noktası orası değil. Bir kere o yol, TEM'den Hasdal Kavşağı'ndan çıkıyor, direkt kuzeye gidiyor. Sonra batıya dönüyor, ta Saray, Vize, Pınarhisar, Kırklareli'ne doğru gidiyor" dedi. Istanbul'un bütün dökü alanlarının orada bulunduğunu ifade eden Yıldırım, ayrıca katı atık tesisleri de orada yer aldığı için yolun trafiği kaldırmadığını ve zorunlu olarak da 45 kilometrelik kısmının bölünmüş yol haline getirilmesi için çalışıldığını yineledi.