Kırklareli Itfaiye Müdürlüğü'nden Vali Aydoğdu'ya ziyaret

Kırklareli Itfaiye Müdürlüğü'nden Vali Aydoğdu'ya ziyaret

Kırklareli Belediye Itfaiyesi Personeli, 25 Eylül – 1 Ekim Itfaiyecilik Haftası etkinlikleri kapsamında Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’yu makamında ziyarette bulundu. Dün saat 10:30’da gerçekleşen ziyarete başta Kırklareli Belediyesi Itfaiye Müdürü Kenan Gürbüz olmak üzere Itfaiye Amiri Mehmet Piliç ile Itfaiye Çavuşu Ayhan Dağcı ve Itfaiye Eri Ali Çoban katıldı.

Vali Aydoğdu tarafından karşılandıktan sonra buyur edilen itfaiye personelleri, yapacakları etkinlikler hakkında özet bilgiler verdi. 25 Eylül- 1 Ekim Itfaiyecilik Haftası etkinlikleri kapsamında ilk olarak Vali Aydoğdu’yu ziyaret ettiklerini dile getiren Itfaiye Müdürü Kenan Gürbüz, Itfaiyecilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde bir çok kamu kurum ve kuruluşta tatbikat, konferans ve brifing yapacaklarını Vali Aydoğdu’ya arz etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Aydoğdu;”Allah sizin eksikliğinizi göstermesin. Her zaman donanımlı ama aynı zamanda ihtiyaç duyulmamasını diliyorum. Sizlerin varlığı bizlere her zaman güven veriyor.” diyerek itfaiye personeline başarılar diledi.

Itfaiye Haftası kutlamaları kortej geçişi ile sürdü Itfaiye Müdürü Kenan Gürbüz;

”1 Ekim tarihine kadar  Itfaiye Haftası etkinliklerimiz sürecek”

Kırklareli Belediyesi Itfaiye Müdürlüğü’ne bağlı teşkilat 25 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan Itfaiye Haftası etkinliklerine Vali Aydoğdu ziyaretinin ardından şehrin ana arterlerinde tur atarak devam etti. Dün saat 15:00’da Il Emniyet Müdürlüğü’nden bir eskort aracın da katılımıyla gerçekleşen korteje 3 yangın söndürme aracı ve bir arazöz katıldı. Kırklareli Belediyesi Itfaiye Müdürlüğü Binası’ndan başlayan şehir turu sirenler eşliğinde, Karaumur, 100. Yıl, Istiklal, Sancaktar Caddeleri ve Mustafa Kemal Bulvarı’nın ardından yine müdürlük binasında son buldu.

Kırklareli Belediyesi Itfaiye Müdürü Kenan Gürbüz makamında yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“Sadece yangında değil sel felaketlerinde de Kırklareli Itfaiyesi her zaman halkımızın yanındadır”

”Itfaiye haftasının ilk günü sayın Valimizi ziyaret ederek etkinliklerimize başladık. Bunun sonrasında itfaiye araçlarımıza şehir turu atarak Kırklareli halkının can ve mal güvenliğinin emin ellerde olduğunu görmelerini sağladık. Sadece yangında değil sel felaketlerinde de Kırklareli Itfaiyesi her zaman halkımızın yanındadır.

 Itfaiyemizin gelişmesinde Belediye Başkanımız Cavit Çağlayan’ın katkılarının çok büyük olduğunu söylemeliyim. Bu doğrultuda intihar olaylarına karşı bir adet şişme yatağımız ile boğulmalara karşı 3 adet balık adamımız da mevcut.

Personelimizi yangın felaketine karşı daha iyi eğitmeye çalışıyoruz. Kırklareli Itfaiyesi 24 saat boyunca 27 yangın söndürme personeli, 2 idareci, 3 balıkadam, 3 yangın söndürme aracı, bir arazöz, şişme yatak ve hidrolik kurtarıcıları ile görevinin başındadır. 1 Ekim tarihine kadar Itfaiye Haftası etkinliklerimiz sürecek.

“1989 yılından bu yana hizmet veren binamıza ilk defa kalorifer tesisatı döşetiyoruz”

Kırklareli Merkez ilçedeki yangın ve sel felaketlerinin yanı sıra orman yangınlarına ve trafik ekiplerine yardıma gidiyoruz. Zaten Orman Işletme ve Askeriye ile birlikte yangınlara destek olma protokolümüz var. Bunun dışında Itfaiye binamıza kalorifer tesisatı döşetiyoruz. Bu konuda Belediye Başkanımıza talepte bulunmuştuk. Daha önceleri soba ile ısınmak hem meşakkatli hem daha masraflı oluyordu. Bu konuda kendilerine desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. 1989 yılından bu yana hizmet veren binamıza ilk defa kalorifer tesisatı döşetiyoruz.

Ayrıca Kırklareli Belediyesi itfaiyesi Cumhuriyetimiz ile aynı yaşta olup, bu yıl 86. yılını kutlamaktadır. Bunlarla beraber 4 Bin adet yangın önlemlerini anlatma kitapçığı bastırdık. Bu kitapçılkları tüm okullara dağıtacağız.“