Kırklareli Itfaiyesi'nden Çevik Kuvvet personeli'ne yangın tatbikatı

Kırklareli Itfaiyesi'nden Çevik Kuvvet personeli'ne yangın tatbikatı

Kırklareli Il Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet personeline dün eğitim amaçlı bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Kırklareli Itfaiyesi Müdürlüğü’nce düzenlenen yangın tatbikatında ilk önce teorik olarak bir eğitim semineri verildi. Saat 14.00’da Polis Evi Toplantı Salonu’nda verilen eğitim seminerinde Itfaiye ve Yangın Teknikeri Ayhan Abdullahoğlu tarafından çevik kuvvet ekiplerine yangın anında neler yapılması gerektiği anlatıldı.

Slayt eşliğinde yapılan anlatımda yangın söndürme teknikleri, araç yangınlarına müdahale, trafik kazalarında kurtarma, yangın çeşitleri, doğalgaz yangınlarına müdahele, yangın söndürme cihazları kullanım teknikleri ve LPG tübü yangınlarına müdahele gibi konularda bilgiler verildi. Yapılan seminerin ardından gerçek bir yangın anında neler yapılması ilgili olan tatbikata geçildi.

Şeytan Dere Mevkiinde bulunan Kırklareli Asfalt Şantiyesinde yapılan yangın tatbikatına Kırklareli Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Cambazoğlu, Emniyet Müdür Yardımcıları Abdurrahman Tosun ve Akın Bıyıklı, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Ali Koca, Kırklareli Itfaiye Müdürü Kenan Gürbüz, çok sayıda şube müdürü ve çevvik kuvvet personeli katıldı.

Yangın tatbikatı öncesinde Itfaiye ve Yangın Teknikeri Ayhan Abdullahoğlu tekrardan bir kısa bilgilendirme gerçekleştirdi. Yapılan kısa bilgilendirmenin sonrasında yangın tatbikatı için hazırlanmış kullanılmayan bir minübüs ateşe verildi. Yanan araç temsili olarak tatbikat alanına gelen Kırklareli Itfaiye ekiplerince başarılı bir şekilde köpüklü söndürme işlemi ile söndürüldü. Daha sonra yangın tüpünün nasıl kullanılacağı ile igili bir anlatım yapan Yangın Teknikeri Ayhan Abdullahoğlu, tatbikat alanında bulunan bazı genç polislere yangın tüpü ile yangın söndürme işlemi yaptırdı. Yangın tatbikatı sonunda Kırklareli Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Cambazoğlu Kırklareli Itfaiye ekiplerine gerçekleştirmiş oldukları başarılı tatbikat için teşekkürlerini sundu ve tatbikat sona erdi.