Kırklareli Itfaiyesi'nden Devlet Hastanesi Personeli'ne yangın ve kurtarma tatbikatı

Kırklareli Itfaiyesi'nden Devlet Hastanesi Personeli'ne yangın ve kurtarma tatbikatı

Kırklareli Devlet Hastanesi personeline dün eğitim amaçlı bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Kırklareli Itfaiyesi Müdürlüğü'nce düzenlenen yangın tatbikatında ilk önce teorik olarak bir eğitim semineri verildi. Saat 15.00'da Devlet Hastanesi Toplantı Salonu'nda verilen eğitim seminerinde Itfaiye ve Yangın Teknikeri Ayhan Abdullahoğlu tarafından Devlet Hastanesi personeli'ne "yangın anında neler yapılması gerektiği" anlatıldı.

Slayt eşliğinde yapılan anlatımda yangın söndürme teknikleri,  yangın çeşitleri, doğalgaz yangınlarına müdahale, yangın söndürme cihazları kullanım teknikleri ve LPG tüpü yangınlarına müdahale gibi konularda bilgiler verildi. Yapılan seminerin ardından gerçek bir yangın anında neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.

Kırklareli Devlet Hastanesi Bahçesinde yapılan yangın tatbikatına Kırklareli Devlet Hastanesi Başhekimi ve tüm personeli katıldı. Yangın tatbikatı öncesinde Itfaiye ve Yangın Teknikeri Abdullahoğlu tekrardan bir kısa bilgilendirme gerçekleştirdi.

Yapılan kısa bilgilendirmenin sonrasında tatbikat başladı. Öncelikle Hastane'de yangın alarmının verilmesiyle beraber hastalar, toplanma merkezine geldiler. Daha sonra itfaiye merdiveniyle temsili olarak yukarıda mahsur kalmış iki hasta itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Sağlık ekipleri de Hastane'nin ikinci katındaki yaralı konumdaki hastayı tatbikat çerçevesinde  ilk önce yaralıya oksijen gazı takıldı ve sonrasında sedye ile ambulansa taşındı ve sonrasında yangın kurtarma tatbikatı sona erdi. Bunun ardından yangın söndürme tatbikatı için Kırklareli Devlet Hastanesi B Blok arka bahçesine gidildi.

Özel olarak hazırlanmış bir tablo üzerindeki kumaşlar ateşe verildi ve yangın tüpünün nasıl kullanılacağı tarif edildi. Temsili olarak tatbikat alanına gelen Kırklareli Itfaiye ekipleri, alevleri başarılı bir şekilde söndürdü.

Daha sonra yangın tüpünün nasıl kullanılacağı ile ilgili bir anlatım yapan Yangın Teknikeri Abdullahoğlu, tatbikat alanında bulunan Kırklareli Devlet Hastanesi Personeli'ne yangın tüpü ile yangın söndürme işlemi yaptırdı.

Yangın tatbikatı sonunda Kırklareli Devlet Hastanesi Personeli Kırklareli Itfaiye ekiplerine gerçekleştirmiş oldukları başarılı tatbikat için teşekkürlerini sundu ve tatbikat sona erdi.