Kırklareli İzcileri bu yıl da Iğneada'da

Kırklareli İzcileri bu yıl da Iğneada'da

Türkiye İzcilik Federasyonu Kırklareli Il Temsilciliği tarafından 16 yıl önce Iğneada’da başlayan izcilik kampı, bu yıl da 22-29 Haziran 2009 tarihleri arasında aynı yerde yapılmaktadır. Düzenlenen kampta verilen eğitimler arasında izcilik temel ve teknik bilgileri, dağcılık, deniz faaliyetleri, sportif etkinlikler, küresel çevre ve sağlık konularıyla ilgili bilgi ve eğitim çalışmaları işlenmektedir. 70 kişinin katılımda bulunduğu kampa, Istanbul Büyükçekmece Izci Federasyonu izcileri, 27 Haziran Cumartesi günü nostaljik bir buluşma gerçekleştirecekler.

Düzenlenmiş olan kamp, Kırklareli Il Temsilcisi Taner Erşen ve Türkiye Izcilik Federasyonu eğitimci izci liderlerinden Cengiz Erden ile idare edilmektedir.

Kampta Bulgaristan Haskova şehrinden yedi bayan misafir izci bulunmaktadır.

Kampta enteresan olan, biri Bulgaristan’dan olmak üzere üç çift ikiz bulunmasıdır. Doğa ile baş başa muhteşem bir ortamda yapılan kampta, izciler harika vakit geçirdiklerini dile getirdiler.

Yapılan kampın kendilerine büyük deneyim olduğunu da dile getiren izciler, hem hoş vakit geçirdiklerini hem de kendilerini kültürel ve sportif alanda geliştirdiklerini kaydettiler.