Kırklareli Kent Konseyi, Ergene Havzası ile ilgili endişeye ortak oldu

Kırklareli Kent Konseyi, Ergene Havzası ile ilgili endişeye ortak oldu

Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ Kent Konseyleri, Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Çevre Düzeni Planıyla ilgili olarak yaptıkları ortak açıklamada, bu konuda duydukları endişeyi dile getirdiler.

Konseylerin ortak açıklamasında planın Trakya’yı Istanbul’un arka bahçesi yapma planı olduğu öne sürüldü. Trakya Kalkınma Birliği (TRAKAB) tarafından Istanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir alt şirketi olan Istanbul Metropoliten Planlama Bürosu’na yaptırılan 1/100 000 ölçekli Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Çevre Düzeni Planı’nın bakanlıkça onaylanıp, 27 Ağustos 2009 tarihinde askıya çıkartıldığı vurgulanırken, Trakya’nın değişik muhitlerinden yapılan itirazların akıbetinin de bilinmediği belirtildi.

27 Kasım tarihinde sona erecek olan itirazlara yanıt verme süresi sonrasında, yasal olarak planların Il Genel ve Belediye Meclisleri’ne gelerek onaylanması gerekiyor. Yapılan açıklamalarda bu konuya yönelik olarak gerçekleşecek ve sürecin değerlendirilmesine yönelik konuşmaların yer alacağı bir toplantı düzenlenecek. Bugün Lüleburgaz’daki Petrol Iş Sendikası toplantı salonunda yapılacak toplantı, saat 14:00’da başlayacak.