Kırklareli Kent Konseyi'nden bir ilk

Kırklareli Kent Konseyi'nden bir ilk

Kırklareli Kent Konseyi ilimizde bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla, demokratik kitle örgütlerinin destekleriyle, Kırklareli’nin yurt içi ve yurt dışında tanıtılması, ekonomik, kültürel yaşamına canlılık kazandırılması hedefiyle 2-3 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan “1. Uluslararası Kırklareli Bağbozumu ve Bereket Günleri” farklı etkinliklerin yapılacağı değişik bir organizasyon olacak. Içerisinde Önadım Medya Grubu’nun da olduğu ilimizdeki yirmiyi aşkın kuruluşu, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ı ve Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’yu ziyaret eden Kırklareli Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Kantürer, Yürütme Kurulu üyeleri Alaaddin Ikican, Tahsin Gençay, Kültür-Sanat Komisyonu Başkanı Kayhan Kuralay ve Belediye Meclisi üyesi Mustafa Ovarda, 28 Ağustos Cuma günü saat 17.30’da da Kırklareli Belediyesi Meclis Salonu’nda planlanan etkinliğe destek veren kurum ve kuruluşların temsilcileriyle bir araya geldiler.

Katılımın yoğun olduğu toplantıda temsilciler önce tanıştılar, daha sonra temsil ettikleri oda, dernek ya da kurumlar olarak, ne türde katkılar sunacaklarını anlattılar.

Içerisinde Önadım Medya Grubu’nun da olduğu ve 22 birimin desteklediği 1. Uluslararası Kırklareli Bağbozumu ve Bereket Günleri 2 ve 3 Ekim tarihlerinde Yayla Meydanı’nda yapılacak. (Yayla Mahallesi Meydanı)

2 Ekim Cuma günü başlayacak olan organizasyonun saat 14:00’da açılışı olacak. Devamı ise şöyle; 14:30 Halkoyunları gösterileri (Kırklareli Belediyesi), 15:00 Bağ bozumu etkinlikleri, 16:00   Standların gezilmesi, 20:30    Bulgaristan Halkoyunları Ekibi’nin gösterileri, 21:00 Kırklareli Tarım yaşamıyla ilgili dramatizasyonlar, 21:30 Müzik Dinletisi (Kırklareli yerel sanatçıları)

2. Gün- 03 Ekim Cumartesi

12:00  Halkoyunları gösterileri (Kırklareli Atatürk I.Ö.O.), 12:30  Yayla Mahallesi’nin rehberler eşliğinde gezilmesi, 13:30 Panel “Tarımdan Kentleşmeye” (Prof. Dr. Mehmet Özdoğan- Prof. Dr.  Bulgaristan-ilerleyen günlerde açıklanacaktır.), 15:00  Arkeolojik Gezi, Ahmetçe Köyü - Aşağıpınar - Kanlıgeçit, 20:30 Kırklareli tarım yaşamıyla ilgili dramatizasyonlar, 21:00 Müzik Dinletisi (Kırklareli yerel sanatçıları), 22.30 Konser (Nedim Nalbantoğlu)