Kırklareli köyleri, emekli kesimin ilgi odağı oldu

Kırklareli köyleri, emekli kesimin ilgi odağı oldu

İlimiz köyleri tarihi ve kültürel dokusu, bozulmamış doğası ile özellikle emekli vatandaşlarımız tarafından her geçen gün biraz daha dikkati çekiyor. Şehrin boğuk havasından kurtulmak isteyen birçok vatandaşımız, yaz günlerinde kentten uzak mekanları tercih ediyor.

Anne, babasını ziyaret etmek isteyen vatandaşların yanısıra piknik yapıp hoşça vakit geçirmek isteyenler de ilimiz çevre köylerini mesken ediniyor.       

Güleryüzlü ve canayakın tavırları ile yerli ve yabancılara kucak açan köy halkı, kırsal yaşamdan kopmadan yöresel çizgileri en güzel biçimde yansıtıyor.

Trakya kalkınmasında büyük ölçüde yol oynayan tarım ve hayvancılık köy halkının en büyük geçim kaynaklarının başında gelmeye devam ediyor.

Her ne kadar üreticiler, ilaç ve mazot fiyatlarındaki pahalılıktan yakınsalarda çiftçiliği ayakta tutmak için büyük çaba sarfediliyor.

İşsizliğin ve ekonomik krizin baş gösterdiği şu günlerde köy halkı ellerinden geleni yaparak ülke ekonomisine bir nebze de olsa katkı sağlamaya çalışıyor.

Kırklareli köyleri coğrafi yapısı ve yeşil doğası ile birçok vatandaşımızı cezbediyor. Özellikle emekli kesim köy hayatına daha da ilgi gösteriyor. Emekli maaşı ile köylerden arazi alan birçok vatandaşımız büyük şehirden uzaklaşıp sessiz bir ortamda yaşama hayali kuruyor. Çocuklarını meslek sahibi yapıp ev-bark kuranlar doğup büyüdüğü yerlerin yolunu tutuyor.

Miras yolu ile arazi temin eden yada kendi imkanları doğrultusunda yer edinen vatandaşlar köyde yaşamaktan büyük keyif alıyorlar. Bazılarının yazlık olarak kullandığı köy evleri, kimisi tarafından ise ömür boyu yaşadıkları bir mekana dönüşüyor.

Köyün doğal yaşamını bir sağlık iksiri olarak görenlerin sayısı gittikçe artmaya devam ediyor. Köyün tertemiz havasını teneffüs etmek, organik sebze ve meyvelerinden yemek, doğal et ürünlerini ve ev yemeklerini tatmak istiyorsanız Kırklareli köyleri sizleri bekliyor.