Kırklareli Kültür Merkezi'nde Kültür Etkinleri devam ediyor

Uzun yıllardır ihmal edilerek  yapılamayan, daha sonra Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş'un Kırklareli'nde göreve başlamasının ardından kısa bir süre içerisinde yapımı tamamlanarak Kırklareli halkının hizmetine sunulan Kültür Merkezi'nde kültür etkinlikleri de son hızıyla devam ediyor.

Uzun yıllardır kültür faaliyetleri açısından yoksun olan Kırklareli’nde vatandaşlarda, bu tür kültür etkinliklerine katılabilmek için diğer illere giderken, Kültür Merkezinin yapımının ardından Kültür Kenti Kırklareli’de bir çok usta oyuncuları misafir etmeye başladı.
Bu kapsamda 17 Mart Salı günü Usta oyuncu Haldun Dormen ve ekibi, muhteşem performansları ile göz doldurduğu “Kibarlık Budalası” adlı oyununu Kültür Merkezi’nde sahneledi.
Yoğun bir katılımla sahnelenen tiyatro oyununa Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş ve eşi Aylin Coş, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Vali Yardımcısı M. Zeki Koçberber, İl Sağlık Müdürü Mehmet Bilgin, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Naci Gürbüz ve eşleri ile çok sayıda Kırklarelili tiyatro sever izledi.
Haldun Dormen'in, sekiz yıl aradan sonra yeniden sahnelere döndüğü “Kibarlık Budalası” isimli oyununda; Haldun Dormen, Tarık Papuççuoğlu, Ebru Cündübeyoğlu, Özlem Çakar, Abdül Süsler, Elif Çakman, Dilek Aba, Oral Özer ve Erez Ergin Köserol gibi önemli isimler rol aldılar.
Oyun sonunda, oyucular ayakta alkışlanırken, Kırklarelili tiyatro severler, Kırklareli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bu tür tiyatro etkinliklerinden son derece memnun olduklarını ve Kültür Merkezinin yapılmasının Kırklareli için büyük bir adım olduğunu belirtti. (s)