Kırklareli Kültür Merkezi'nde Müzik "FURTUNA"sı esti geçti

Kırklarelili Dünyaca ünlü Müzisyenler Kanuni Göksel Baktagir ile Kemani Nedim Nalbantoğlu'nun kurduğu 'FURTUNA' Grubu Kırklareli Kültür Merkezi'nde verdiği konserde tam anlamı ile müzik esintisi sundu.

Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından organizasyonu gerçekleştirilen, Kırklarelili Dünyaca ünlü Müzisyenler Kanuni Göksel Baktagir ile Kemani Nedim Nalbantoğlu’nun kurduğu “FURTUNA” Grubu Kırklareli Kültür Merkezi’nde 24 Mayıs 2009 Pazar günü saat 20.30’da izleyenlerine müzik esintisi sundu.
Düzenlenen konsere; Kırklareli Belediye Başkanı Cavit çağlayan, Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Özel Kalem Müdürü Onur Üzeyir Koçtürk, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hikmet Karacak, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan, Belediye Birim Müdürleri, Amirleri ve çalışanları ile Konseri veren müzisyenlerin aileleri katıldı
Kanun’da Göksel Baktagir, Keman’da Nedim Nalbantoğlu, Basgitar’da Yuri Ryadchenko, Perkisyon’da (Vurmalı Sazlar) Bülent Elmas, Oray Yay ile Vokal’de Sumru Ağıryürüyen’in yer aldığı “FURTUNA” Grubu tarafından çeşitli eserler seslendirildi. 2 bölüm halinde verilen konserin ikinci bölümü Kanuni Göksel Baktagir ile oğlu Buhracan’ın sergilediği performans ile başladı. İkinci bölümde Göksel Baktagir ile Nedim Nalbantoğlu’nun Kırklareli ile ilgili olarak besteledikleri hareketli parçalara vokalde Sumru Ağıryürüyen muhteşem bir yorum kattı.
Konserin ardından Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Konseri veren Kanuni Göksel Baktagir, Kemani Nedim Nalbantoğlu ile Grubu temsilen Vokalist Sumru Ağıryürüyen’e birer çiçek ile Plaket takdim etti.
Konserin yapıldığı Kırklareli Kültür Merkezi’nde oluşturulan stantta; Furtuna, Yıllar Sonra Gurbet Türküsü, Balkan Messengers-2 ve Yeni Dünya isimli CD’ler katılımcıların beğenisine sunuldu. CD’leri alanlar sahiplerine aldıkları CD’leri imzalattılar.
* “Sanata ve sanatçıya sahip çıkılmalı”
Yapılan Konser’de başta protokol için ayrılan yerlerin ve diğer yerlerin boş kalması gözlerden kaçmadı. Vatandaşlar herkesin sanatta ve sanatçıya sahip çıkması gerektiğini belirterek; “İlimiz için böylesine değerli müzisyenlerini izlemek, onların yanında olmak için protokolün ve vatandaşlarımızın burada olmasını beklerdik. Böyle sanatçılar ilimizden her zaman çıkmıyor. Sanata ve sanatçıya sahip çıkılmalıdır” dediler. (s)