Kırklareli Masa Tenisi'nde müthiş transfer; Özge Selay Birden, Kırklareli Gençlikspor'da

Kırklareli Masa Tenisi'nde müthiş transfer; Özge Selay Birden, Kırklareli Gençlikspor'da

Kırklareli Masa Tenisi İl Temsilcisi Soner Polat Masa Tenisinde ilimizin yükselişinin günden güne devam ettiğini söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

“Özellikle 2008 – 2009 sezonuna çok iyi bir başlangıç yapan Masa Tenisi Gurubumuz kulüplerde Minikler Marmara bölge şampiyonluğu, Yıldız kızlarda 4.’ncülük ve 8’ncilik, Genç kızlarda 4.’ncülük ve 6.’ncılık ve Masa Tenisi 2. liginde ilimizi başarı ile temsil ediyorlar. Yukarda saydığımız sonuçlar Ilimizin Masa Tenisinde oldukça iyi bir yere geldiğini göstermektedir. Son olarak bunlara ilaveten 4 sporcumuz Federasyonların düzenlediği milli takım seçme kamplarına katılma hakları elde ettiler.

Masa Tenisi artık ilimizin tanıtımında çok önemli bir rol oynayarak, ilimizin adını Türkiye'nin her yerinde duyurup başarıyla temsil etmektedir, buna paralel olarak Türkiye Masa Tenisi Federasyonu faaliyetlerini alarak ilimizi hem tanıtmakta hem de maddi anlamda esnafımıza bir getiri sağlamaktadırlar. Bu başarılar sonucunda ilimizde ilk defa Minikler Türkiye Şampiyonası 11-14 Haziran 2009 tarihleri arasında Türkiye'nin en iyi 24 erkek 24 bayan takımının katılımı ile Kırklareli'nde yapılacaktır, ilimize bu müjdeyi şimdiden veriyoruz. Il Temsilciliği olarak ilimiz Ticaret Odası Esnaflar Birliği ve diğer ilimiz ileri gelen esnaflarından bu oluşuma maddi ve manevi katkıda bulunmalarını istiyoruz. Oyuncularımızın birtakım ekipman eksiği de bulunmaktadır, bunlara gücümüz yettiğince yetişiyoruz ancak yine de eksikler oluyor. Bu konuda sponsor ihtiyacımız çok büyük. Il temsilciliğimiz ile irtibata geçebilirler  bu konuda. Bu katkıyı hem ilimiz hem de ilimiz çocukları için istiyor ve bekliyoruz ve ilgili birimlerin duyarsız kalmayacağını temenni ederek bu başarıyı onlara armağan ediyoruz.”

2. ligde oynayan Gençlikspor Bayan Masa Tenisi Takımımızın 1. lige yükselmesi için 17-19 Nisan 2009 tarihlerinde Bursa’da final niteliğinde maçlar oynayacağı için, tecrübesi, tekniği ve oyun hızı Türkiye'nin en üst standartlarında bir oyuncunun takımın 1.lig kapısını açacağını düşünen Gençlikspor kulübü antrenörü Soner Polat, Türkiye'de Süper Lig tecrübesi bulunan ve ülkemizin en iyi oyuncularından olan, aynı zamanda milli takım formasına en yakın olan isimlerden olan Özge Selay Birden’i transfer etti. Süper Lig'de 4. olan Çağfen takımını, Bedensel Engelliler Avrupa 2.si Neslihan Kavas ile  Fenerbahçe ve Çukurova Üniversitesi gibi süper takımların takipçisi durumuna getiren oyuncu, kalitesini ve farkını Süper Lig'de böylesine başarılı bir grafik ile ortaya koyduğunu da açıkça gösteriyor.

Masa tenisinde artık maliyetlerin arttığını ve oyuncu transferlerinde belirgin bir sezonun olmayışının yaşattığı zorluklara rağmen sporumuzda şu anda en kaliteli oyuncunun kadromuza katıldığını, bunun dışarıdan basit gibi gözükse de bir sürü takımı gölgede bırakan bir transfer olduğunu belirten Soner Polat, artık Kırklareli’nin Masa Tenisinde markalaşmış bir il olduğunu, bunun eğer maddi kaynaklar bulunursa daha başarılı transferlerle Süper Lig'e kadar çıkılabileceğini ve bu altyapıdaki oyuncularının kalitesiyle Süper Lig'de bile başarılı olunabileceğini ifade etti.

Sporcunun, geçmişini kısaca şöyle özetleyebiliriz; 1990 yılında Teletaş kulübünde masa tenisine başladı. Kulüp kapandıktan sonra I.B.B takımında kariyerine devam etti. Kariyer boyuncu Istanbul'da Minik-Yıldız-Genç-Büyük kategorilerinin hepsinde 1.lik elde etti. Ferdi Gençler ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonu oldu. I.B.B. den ayrılıp Fenerbahçe takımına geçti ve bu kulüpte Süper Lig Şampiyonluğu ve Türkiye Kupası gibi bir masa tenisçisinin ulaşabileceği en üst noktalara ulaştı. Aynı zamanda; bu dönemlerde Balkan 2’nciliği de elde etti. 40 kez de milli formayı giydi.

Kulüp Başkanı Şenel Gürpınar’da yaptığı açıklamada; “Ilimize ve kulübümüze böyle kaliteli bir oyuncu kazandırdığımız için çok mutluyuz transferde emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyor başarılar diliyorum” dedi.

Il Temsilcisi Polat; “Masa Tenisini dünyanın gördüğü gibi, zor ve bir o kadar da kaliteli olarak görüp, bize başarılı olabilmemiz için yardımlarını esirgemeyen, başarılarımız arttıkça desteğini arttıran ve bu noktalara gelmemizde önemli payı bulunan il müdürümüz Sayın Ata Kataraş’a, Şube Müdürlerimiz Süleyman Çetin’e, Metin Delmecioğlu’na ve tüm G.S.I.M. çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyor, takımımızın başarılı olmasını yürekten diliyoruz” diyerek açıklamalarını noktaladı.